Το πιστό σκυλί που περιμένει καθημερινά το αφεντικό του στον σταθμό του τρένου


Τις καρδιές των Κινέζων έχει κλέψει ο πιστός σκύλος Xiongxiong- το όνομά του σημαίνει μικρή αρκούδα- ο οποίος καθημερινά περιμένει το αφεντικό του έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό, να επιστρέψει από τη δουλειά του.

Το βίντεο με τον ηλικιωμένο Xiongxiong που περιμένει δημοσιεύθηκε στα τέλη Απριλίου σε κινεζική ιστοσελίδα, κι έκτοτε το έχουν δει περισσότεροι από 10 εκατομμύρια χρήστες.

Ο 15χρονος Xiongxiong ζει στην πόλη Chongqing στα νοτιοδυτικά της Κίνας, δεν φορά κολάρο ούτε είναι δεμένος με κάποιο λουρί. Απλώς κάθεται στην είσοδο του σιδηροδρομικού σταθμού κάθε μέρα και περιμένει για περίπου 12 ώρες το αφεντικό του να γυρίσει από τη δουλειά.

Ο άνδρας που ζει με τον Xiongxiong λέει πως τον φροντίζει εδώ και περίπου οκτώ χρόνια. «Είναι πολύ καλός» περιγράφει κάτοικος της περιοχής. «Δεν τρώει τίποτα, ό,τι και να του δώσεις. Εμφανίζεται περίπου στις 7 κάθε μέρα, όταν το αφεντικό του πηγαίνει στη δουλειά. Και περιμένει, απλώς περιμένει».

Όπως μεταδίδει το BBC, ο Xiongxiong έχει γίνει τοπικό «αξιοθέατο» καθώς οι χρήστες των social media άρχισαν να ανεβάζουν φωτογραφίες και βίντεο με το πιστό σκυλί. Πολλοί χρήστες συγκινούνται από την αφοσίωσή του και σημειώνουν πως είναι παράδειγμα πίστης, ενώ άλλοι αναλογίζονται τα χρόνια του και νιώθουν πως θέλουν να περνούν περισσότερο χρόνο με την οικογένειά τους. Υπάρχουν όμως και επικριτές για τον βαθμό της ελευθερίας ή τη φροντίδα που του δίνει ο ιδιοκτήτης του. «Θα έπρεπε να τον φροντίζει περισσότερο, είναι ευθύνη του απέναντι στον κόσμο αλλά και αυτό που θα έκανε όποιος πραγματικά αγαπάει τα σκυλιά» σχολιάζει ένας χρήστης. Άλλοι ανησυχούν για τον Xiongxiong και το εάν η νεοαποκτηθείσα φήμη του τον βάλει στο στόχαστρο ανθρώπων που θα επιδιώξουν να τον κλέψουν ή να του κάνουν κακό.

dogoak2dogoak3dogoak5dogoak4

 

Πηγή : newsbeast.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια