Μεγάλη πυρκαγιά στον Χανδρά της Σητείας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα της Πέμπτης στην περιοχή του Χανδρά στη Σητεία και λόγω του δυνατού αέρα πήρε γρήγορα διαστάσεις.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν μεταβεί από χτες στην περιοχή και στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετέχουν και πεζοπόρα τμήματα. Παράλληλα έσπευσαν δυνάμεις και από το Ηράκλειο και την Ιεράπετρα, αστυνομικοί και δυνάμεις του στρατού, υπάλληλοι του Δήμου αλλά και εθελοντές από την περιοχή, ενώ επιχείρησε  και πυροσβεστικο ελικόπτερο .

Πιο συγκεκριμένα στην επιχείρηση κατάσβεσης επιχειρούν 23 οχήματα της πυροσβεστικής με 55 πυροσβέστες, 32 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 6 υδροφόρες των γειτονικών δήμων, 2 οχήματα στου στρατού και δυο ελικόπτερα καθώς επίσης εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής.

Η φωτιά δεν απειλεί και τον οικισμό χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών ενώ μέχρι στιγμής έχει κάψει ελιές και θάμνους και δεν απειλεί την κατοικημένη περιοχή.

Άλλα μέτωπα

Πέρα από τη μεγάλη φωτιά στον Χανδρά που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε να αντιμετωπίσει φωτιές που ξέσπασαν και σε άλλα σημεία του νησιού που ωστόσο βρίσκονται υπό πλήρη έλεγχο.

Δυνάμεις της πυροσβεστικής κατάφεραν γρήγορα να περιορίσουν τις φλόγες που ξέσπασαν στην περιοχή Δράσι κοντά στα Λακώνια και στο Στόμιο της Ιεράπετρας καθώς επίσης και τις εστίες που εκδηλώθηκαν στον Άγιο Μύρωνα και στις Μοίρες.

πηγή: cretalive.gr

Pin It on Pinterest