Ποια είναι η «ασθένεια Χ» και πώς είναι σε θέση να απειλήσει την ανθρωπότητα


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει προσθέσει στη λίστα με τις ασθένειες που μπορεί να προκαλέσουν παγκόσμια επιδημία μια νέα, μυστηριώδη ασθένεια, προκαλώντας ανησυχία και προβληματισμό, με την κίνησή της αυτή.

Η «ασθένεια Χ» δεν αποτελεί στην πραγματικότητα ένα νέο ταυτοποιημένο θανατηφόρο παθογόνο. «Η ασθένεια Χ αντιπροσωπεύει τη γνώση ότι μια σοβαρή παγκόσμια επιδημία μπορεί να προκληθεί από ένα παθογόνο άγνωστο αυτή τη στιγμή», εξηγεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Συμπεριλαμβάνοντας τη μυστηριώδη αυτή ασθένεια στη λίστα του με τις προτεραιότητές του, ο ΠΟΥ επιθυμεί να καταδείξει ότι οι μολυσματικές ασθένειες είναι απρόβλεπτες.

Η ιδέα της συμπερίληψής της στη λίστα δεν έχει ως στόχο να προκαλέσει κάποιο φόβο στους ανθρώπους, αλλά να αφυπνήσει τους υπεύθυνους για τη δημόσια υγεία και να τους κάνει να προετοιμαστούν για όλες τις απειλές, όχι μόνο για τις προβλέψιμες, σημειώνει ο οργανισμός.

«Η ένταση της επαφής του ανθρώπου και του ζώου γίνεται ολοένα μεγαλύτερη καθώς ο κόσμος μας αναπτύσσεται», δηλώνει η σύμβουλος του ΠΟΥ, Marion Koopmans, στην Telegraph. «Αυτό καθιστά πολύ πιο πιθανό, νέες ασθένειες να κάνουν την εμφάνισή τους, αλλά και τα ταξίδια και το εμπόριο καθιστούν πολύ πιο εύκολη την εξάπλωσή τους».

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια