Πετυχημένη η ενημερωτική εκδήλωση του Δήμου Ρόδου με θέμα «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Ρόδου, η ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα: «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια», την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στη Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου, στη Ρόδο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κατοίκων και επαγγελματιών υγείας της περιοχής. Την ενημέρωση πραγματοποίησε η κα. Λαμπρινή Γαλανή, Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Επιμελήτρια ΣΤ΄ Παθολογικής Κλινικής Νοσοκομείου «ΥΓΕΙΑ» ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο κ. Χρήστος Απ. Μαντάς, Γενικός Ιατρός, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου.

Η κα. Γαλανή αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικά είναι τα αντιβιοτικά για την υγεία μας, καθώς σώζουν εκατομμύρια ζωές από τις λοιμώξεις που προκαλούν τα μικρόβια, αλλά και πόσο καταστροφική είναι η υπερκατανάλωσή τους, καθώς αυτή οδηγεί σε ανάπτυξη αντοχής των μικροβίων στα αντιβιοτικά, με συνέπεια όταν θα τα χρειαζόμαστε πραγματικά να μην μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε, γιατί δεν θα είναι πλέον δραστικά. Επιπλέον αναφέρθηκε στην πρόληψη των λοιμώξεων στους ενήλικες με σωστή χρήση των εμβολίων, δηλαδή της γρίπης (το Νοέμβριο κάθε χρόνο) όπως και του πνευμονιόκοκκου, σύμφωνα με την καθοδήγηση του ιατρού τους. Ακολούθησε συζήτηση με πολλές ερωτήσεις από το κοινό.

Χαιρετισμούς απεύθυναν οι κα. Άννα Ζωάννου, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής , ο κ. Κωνσταντίνος Κουτσώπουλος, Χειρουργός, Β΄Αντιπρόεδρος Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, και ο κ. Ηλίας Τσέρκης, Γενικός γραμματέας Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου. Παραβρέθηκαν επίσης οι κ.κ. Σάββας Καραγιάννης, Πρώην Βουλευτής, Πρώην Νομάρχης και Πρώην Δήμαρχος Ρόδου, η κα. Ντίνα Μαχαιρίδη, Διευθύντρια Κοινωνικής Παιδιατρικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, ο κ. Νικόλαος Διακογεωργίου, Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Ρόδου, ο κ. Φιλήμων Νικολάου, Πρόεδρος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου και ο κ. Κωνσταντίνος Στυλιανός, Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Ρόδου.

Η επιτυχημένη εκδήλωση οργανώθηκε από τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ρόδου με παράρτημα Ρομά σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου στο πλαίσιο της Ενημερωτικής Εκστρατείας για την Ορθή Χρήση των Αντιβιοτικών και των Εμβολίων που διοργανώνει το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων, η Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) και ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου, υπό την Αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.