Η Ειρήνη Τόλιου και η Μαρίνα Πετρή υποψήφιες με το “Νότιο Αιγαίο – Αρχιπέλαγος Δημιουργίας”

unnamed (17)Ανακοινώνεται η υποψηφιότητα της προϊσταμένης των Γενικών Αρχείων του Κράτους, Νομού Δωδεκανήσου, κα. Ειρήνης Τόλιου με την παράταξη «Νότιο Αιγαίο- Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» του Γιάννη Μαχαιρίδη

Δήλωση της κα. Τόλιου:

«Αποδέχθηκα την τιμητική πρόταση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη να συμμετάσχω ενεργά στη νέα προσπάθεια που ξεκινά η μεγάλη παράταξη “Νότιο Αιγαίο Αρχιπέλαγος Δημιουργίας” επειδή πιστεύω στη δύναμη και στην εμπειρία του στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και την ευαισθησία του στα κοινωνικά και πολιτιστικά πράγματα του τόπου μας, την τιμιότητα και το σεβασμό που δείχνει απέναντι στον κάθε πολίτη ανεξαιρέτως. Όλα αυτά τα χρόνια η συνεργασία μου ως Διευθύντρια των Γενικών Αρχείων του Κράτους Ν. Δωδεκανήσου με το Γιάννη Μαχαιρίδη επιβεβαίωσε αυτό που αποτελεί κοινή αντίληψη για τους συμπολίτες μας. Την ανεξάντλητη δυναμική του και την πολύτιμη προσφορά του σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς μας, βεβαίως και στον πολιτισμό μας.

Μέσα από τη στενή και γόνιμη συνεργασία μας δημιουργήσαμε ένα παγκόσμιο δίκτυο ενδιαφέροντος που μεταφράζεται σε ένα άλλο νέου τύπου τουρισμό, τον πολιτιστικό, που τόσα πολλά έχει να δώσει ο τόπος μας με την ιστορική μοναδικότητα που διαθέτει. »

Με εκτίμηση

Ειρήνη Τόλιου

υπ. Περιφερειακή Σύμβουλος

«Νότιο Αιγαίο, Αρχιπέλαγος Δημιουργίας»

unnamed (18)Συνάντηση με την ιδιαίτερα γνωστή ζωγράφο της Μυκόνου Μαρίνα Πετρή είχε ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης και υποψήφιος χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιάννης Δεκαβάλλας.

Κατά τη συνάντησή τους οριστικοποιήθηκε η συνεργασία και συμμετοχή της κας Πετρή στο συνδυασμό “Νότιο Αιγαίο-Αρχιπέλαγος Δημιουργίας” του Γιάννη Μαχαιρίδη.

Η Μαρίνα Πετρή, διαθέτει σπουδαίο βιογραφικό και με έντονη πολιτιστική δραστηριότητα τόσο στο νησί της Μυκόνου, όσο και εκτός Μυκόνου.

Μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας, η κα Πετρή έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Αποφάσισα να συμμετέχω στις περιφερειακές εκλογές με το συνδυασμό “Νότιο Αιγαίο Αρχιπέλαγος Δημιουργίας” με επικεφαλής το νυν περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη και υποψήφιο χωρικό αντιπεριφερειάρχη για τις Κυκλάδες τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης Γιάννη Δεκαβάλλα, στην Π.Ε. Μυκόνου.

Στόχος μου είναι μια ουσιαστική και αποδοτική Περιφέρεια που θα μας δώσει τη δυνατότητα επικοινωνίας και συνεργασίας για την ανάπτυξη της ιδιαίτερης πατρίδας μου της Μυκόνου και των λοιπών νήσων.

Ως βασικό στόχο θέτω την προστασία και προβολή των ιστορικών και πολιτιστικών χώρων της Μυκόνου καθώς και την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού.

Στους κύριους στόχους μου θα είναι η προαγωγή της σύγχρονης τέχνης με θεσμούς που θα έχουν παγκόσμια δημοσιότητα με σκοπό την αύξηση του ποιοτικού τουρισμού.

Η ανάπτυξη της εξωστρέφειας θα συντελέσει για ένα Νότιο Αιγαίο ανταγωνιστικό, υπολογίσιμο και σεβαστό στο διεθνή χώρο.

Συμμετέχω με τον συνδυασμό του Γιάννη Μαχαιρίδη για μια Μύκονο με γνήσια και ξεκάθαρη πολιτιστική ταυτότητα.

Για μια Μύκονο με ποιοτική ανάπτυξη σύμφωνη με τις αρχές της αειφορίας και της βιωσιμότητας”.

Με εκτίμηση,

Πετρή Μαρίνα

υπ. Περιφερειακή Σύμβουλος με την παράταξη «Νότιο Αιγαίου- Αρχιπέλαγος Δημιουργίας»

Pin It on Pinterest