Πέθανε απο κορωνοιό ο Πάτμιος πρωτοπρεσβύτερος Θεολόγος Γρύλλης

Εκοιμήθη ύστερα από πολύμηνη μάχη με τον κορωνοϊό ο πρωτοπρεσβύτερος Θεολόγος Γρύλλης, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Λουκά Πατησίων.

Ο μακαριστός ιερέας νοσηλευόταν για περίπου δύο μήνες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Αττικόν», η καρδιά του όμως δεν άντεξε καθώς αντιμετώπιζε αρκετά υποκείμενα νοσήματα.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί σήμερα, Παρασκευή 2 Απριλίου στον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά Πατησίων και τον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο θα εκπροσωπήσει ο Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος.

Ο μακαριστός γεννήθηκε στην Πάτμο στις 27 Ιανουαρίου 1960. Σπούδασε στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών και στη Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ κατείχε δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής και Μουσικοδιδασκάλου. Διάκονος χειροτονήθηκε την 20ή Δεκεμβρίου 1984 από τον μακαριστό Επίσκοπο Ευρίπου κυρό Βασίλειο και Πρεσβύτερος την 8η Ιουνίου 1987 υπό του ιδίου.

Διετέλεσε Υπεύθυνος του Ιδρύματος Νεότητας «Ο Ευαγγελιστής Λουκάς» και από το 2004 Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Όπλων. Προ της χειροτονίας του υπηρέτησε ως Ιεροψάλτης στους Ιερούς Ναούς Αγίου Γεωργίου Νικαίας, Ζωοδόχου Πηγής Χατζηκυριακείου Πειραιώς και Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Πλάκας.

Πηγή: «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ INFO»