Περιοδεία της «Νησιωτικής Ανατροπής» σε Κρεμαστή, Παστίδα, Μαριτσά

Περιοδεία σε Κρεμαστή, Παστίδα και Μαριτσά πραγματοποίησε χθες το βράδυ ο επικεφαλής της παράταξης «Νησιωτική Ανατροπή» και υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Μπενέτος Σπύρου, συνοδευόμενος από τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Μιχάλη Κόκκινο και τους υποψήφιους συμβούλους κ.κ. Δημήτρη Γρηγοριάδη, Μαρία Αγγέλου, Κώστα Βάγγαλη, Χρήστο Πρασσά, Ελευθέριο Γαλιάτσο, Κατερίνα Παγκά, Ανθούλα Χατζηγεωργίου, Χρύσα Φακέ, Θανάση Μπαράκα, Ντίνο Σάρλη και Μαρία Βαλατσού – Μήτσου.

 Τα στελέχη της παράταξης αρχικά είχαν συνάντηση στα γραφεία της Δημοτικής Ενότητας Πεταλούδων με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Μιχάλη Χριστοδούλου και τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας  κ.κ.  Κεφαλάκη και Κλαδάκη αντίστοιχα οι οποίοι και επεσήμαναν σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής και η λύση των οποίων πρέπει να προχωρήσει άμεσα.

 Ειδικότερα, το πρώτο θέμα που τέθηκε στα στελέχη της «Νησιωτικής Ανατροπής» και ιδιαιτέρως στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Μπενέτο Σπύρου, ήταν η μειονεκτική θέση του χωριού της Κρεμαστής λόγω του Κρατικού Αερολιμένα Ρόδου καθώς και το γεγονός ότι δεν έχει οριστεί περιαερολιμενική ζώνη, αλλά ούτε και έχουν δοθεί ποτέ αντισταθμιστικά οφέλη από το αεροδρόμιο τόσο για τους κατοίκους της Κρεμαστής όσο και του Παραδεισίου.

 Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ζήτημα της γέφυρας της Κρεμαστής, το οποίο φαίνεται να έχει «βαλτώσει», καθώς και στην καθυστέρηση υλοποίησης του  πολεοδομικού σχεδίου Κρεμαστής για το οποίο ζητήθηκε να χρηματοδοτηθεί. Παράλληλα ο κ. Χριστοδούλου επεσήμανε την έλλειψη σαφούς νομοθετικού πλαισίου ώστε να προχωρήσει επιτέλους ο Χωροταξικός Σχεδιασμός ολόκληρου του νησιού.

 Ένα σημαντικό θέμα που απασχολεί κατοίκους και φορείς της Κρεμαστής είναι η διάβρωση των δυτικών ακτών από την οποία απειλούνται με «εξαφάνιση» ολόκληρες περιοχές σε βάθος χρόνου, ακριβώς όπως συνέβη σε μεγάλη έκταση μέχρι σήμερα. Όπως έγινε γνωστό, για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχει έτοιμος φάκελος με προδιαγραφές για να προχωρήσει η σύνταξη οριστικής μελέτης αντιμετώπισης του προβλήματος, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.

 Η απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για τα αναπτυξιακά έργα της περιοχής αλλά και η αναστήλωση του Μεσαιωνικού Κάστρου ήταν κάποια άλλα θέματα που τέθηκαν στα στελέχη της «Νησιωτικής Ανατροπής». Μάλιστα ειδικά για το τελευταίο επισημάνθηκε ότι αποτελεί αναπτυξιακό έργο με έτοιμη εγκεκριμένη μελέτη αναστήλωσής του και απομένει η ένταξη του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Ο πρόεδρος Ν. Κεφαλάκης τόνισε για ακόμα μια φορά τη σημασία του έργου αυτού που μαζί με άλλες δράσεις, όπως η προώθηση του εκκλησιαστικού τουρισμού λόγω του Ναού της Παναγίας Καθολικής, θα μπορούσαν να φέρουν πρόσθετο εισόδημα και ανάπτυξη στην περιοχή.

 Τέλος,  έγινε συζήτηση για την επανεκκίνηση του πρωτογενή τομέα στον κάμπο της περιοχής εάν μπορέσουν να προχωρήσουν τα έργα άρδευσης.

 Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Μπενέτος Σπύρου, τόνισε μεταξύ άλλων πως όλα τα προαναφερόμενα ζητήματα μπορούν να επιλυθούν με σωστό προγραμματισμό και πολιτική βούληση.

 Η περιοδεία των στελεχών της «Νησιωτικής Ανατροπής» συνεχίστηκε σε Παστίδα και Μαριτσά όπου είχαν συναντήσεις και επαφές τόσο με κατοίκους και επιχειρηματίες όσο και με εκπροσώπους φορέων των δύο αυτών περιοχών.

 Για μια ακόμα φορά η παράταξη Νησιωτική Ανατροπή βρέθηκε κοντά σε φορείς, πολίτες και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να ακούσει προσεκτικά και να ανταλλάξει απόψεις μαζί τους ώστε η επόμενη μέρα των εκλογών να βρει την παράταξη έτοιμη για να υλοποιήσει το σχέδιό της.

Pin It on Pinterest