Πεπόνι το… «θαυματουργό» – Αυτά είναι τα οφέλη του για τον οργανισμό

Όπως είναι γνωστό, το πεπόνι αποτελεί ένα από τα αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα. Πέρα από την μοναδική του γεύση είναι αρκετά ωφέλιμο για τον οργανισμό, καθώς έχει χαρακτηριστεί ως ο «χρυσός» θησαυρός του καλοκαιριού.

Τα πεπόνια είναι χαμηλά σε θερμίδες, καθώς έχουν μόλις 64 θερμίδες το ένα φλιτζάνι, ενώ έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μέταλλα.

Το συγκεκριμένο φρούτο είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνη C, μια αντιοξειδωτική βιταμίνη που παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και τη συντήρηση όλων των ιστών του σώματος. Βοηθά στην επούλωση των τραυμάτων και στην υγεία των οστών και των δοντιών . Οι ενήλικες θα πρέπει να λαμβάνουν 90 mg ανά ημέρα.

Έχει επίσης βιταμίνη Α  που είναι σημαντική για υγιή δόντια, δέρμα και οστά. Βοηθά το σύστημα της όρασης προωθώντας την υγεία του αμφιβληστροειδούς. Η ανεπαρκής βιταμίνης Α μπορεί να οδηγήσει σε κακή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Το πεπόνι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, με περισσότερο από 25% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας σε ένα 1 φλιτζάνι.