Πένθος στο ΙΝΚΑ Ρόδου

Με ανείπωτη λύπη αποχαιρετήσαμε το ενεργό επίτιμο μέλος μας , τον Νίκο Κατσαρό.

Είναιδ ύσκολο να πει κανείς δυο λόγια για τον Επιστήμονα τον Χημικό αλλά προπάντων για τον Άνθρωπο. Αστείρευτη πηγή γνώσης για όλους γύρω του, με την επιστημονική του ματιά διεύρυνε τους ορίζοντές μας κοσμώντας το Ερευνητικό Κέντρο Δημόκριτος από την θέση του Επιστημονικού Διευθυντή επί σειρά ετών, προεδρεύοντας του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, μεταλαμπαδεύοντας το φως της γνώσης του σε εκατοντάδες συνεχιστές του.

Συνετός, μετριόφρων και ολιγαρκής, συνέβαλλε στην λειτουργία του ΙΝΚΑ 12 Νοτίου Αιγαίου εθελοντικά, όχι μόνο«δανείζοντας» μας την λάμψη του αλλά προστρέχοντας σε κάθε εκδήλωση να μιλήσει σε παιδιά και καταναλωτές και να εξηγήσει δυσνόητα θέματα που ο ίδιος κατείχε και θεωρούσε πρωτεύοντα για την ανάπτυξη της Κοινωνίας των Καταναλωτών.

Είχε την σπάνια ικανότητα να εκλαϊκεύει τα πιοπολύπλοκα επιστημονικά θέματα και να καθοδηγεί όχι μόνο το ακροατήριο του αλλά και όποιον διάβαζε τα κείμενά του. Μας καθοδηγούσε επιστημονικά και ήταν για μας ένας Δάσκαλος,κυριολεκτικά και μεταφορικά, ως την τελευταία του στιγμή, πάντα κοντά στους Καταναλωτές, ένας διαπρεπής Επιστήμονας, Ακαδημαϊκός, Ερευνητής και Φίλος, που διακρίθηκε για το κοινωνικό του έργο και το ήθος του.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του και μακάρι να βρεθούν άξιοι συνεχιστές του επιστημονικού και κοινωνικού του έργου ανάμεσα μας.

Φίλε Νίκο, θα μας οδηγείς πάντα και θα αποτελείς φάρο γνώσης και ηθικής!

Σε ευχαριστούμε για όσα μας δίδαξες!

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest