Πεντάγωνο: Επιβεβαίωσε την έναρξη έρευνας για άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα (βίντεο)

Το Πεντάγωνο ενημέρωσε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν εντοπιστεί περιστατικά με άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα, για τα οποία έχει ξεκινήσει έρευνα.

Το περιστατικό της μάλλον ασταθούς πτήσης του αντικειμένου χρονολογείται από τον Σεπτέμβριο του 2019 δημοσιεύθηκε με την έγκριση του Πενταγώνου την περασμένη Τετάρτη. Το βίντεο προέρχεται από τον ναύτη και λάτρη των θεωριών περί UFO. Πρόκειται για μια από τις περιπτώσεις που αποτελούν τμήμα έρευνας, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.

Το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ είχε επιβεβαιώσει τη γνησιότητα των εικόνων του 2019, χωρίς ωστόσο να τις δημοσιοποιήσει για ενάμιση χρόνο, «προκειμένου να διαλυθούν οι όποιες αμφιβολίες του κοινού γύρω από τη γνησιότητα του υλικού», δήλωσε την Τετάρτη η εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Σου Γκάου.

«Ύστερα από προσεκτική μελέτη των εικόνων βίντεο, η υπηρεσία αποδέχθηκε το αίτημα για δημοσιοποίησή τους, καθώς δεν αποκαλύπτονται σε αυτά διαβαθμισμένες πληροφορίες ή απόρρητα οπλικά συστήματα», είπε η κ. Γκάου.

Σύμφωνα με το CNN, εκπρόσωποι των υπηρεσιών ασφαλείας πρόκειται τον Ιούνιο να προβούν στο αμερικανικό Κογκρέσο στον αποχαρακτηρισμό απόρρητων πληροφοριών που έχουν συλλέξει σχετικά με UFO.

Το αμερικανικό ναυτικό είχε αναφέρει το 2019 ότι τα τελευταία χρόνια είχε σημειωθεί ένας αριθμός αναφορών παρουσίας μη εξουσιοδοτημένων ή/και μη ταυτοποιηθέντων ιπτάμενων αντικειμένων που εισήλθαν σε διάφορα πεδία και σε εναέριο χώρο που ελέγχει ο στρατός.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ