Παιχνίδια από την ελληνιστική περίοδο βρέθηκαν σε αρχαία πόλη της Τουρκίας

Σε μία σημαντική όσο και ιδαίτερη ανακάλυψη προχώρησαν αρχαιολόγοι οι οποίοι πραγματοποιούσαν ανασκαφή στην αρχαία πόλη Πάριον, στη βορειοδυτική Τουρκία.

Παιδικοί τάφοι που χρονολογούνται από την Ελληνιστική Περίοδο (323-30 π.Χ.), ανακαλύφθηκαν και ήταν γεμάτοι με παιχνίδια της εποχής. Η σκαπάνη ανέδειξε αγαλματίδια που αναπαριστούν ανθρώπους, ζώα και μυθολογικές φιγούρες.

sifushdi

Στο ρεπορτάζ του τουρκικού δικτύου Anadolou, ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ατατούρκ, Χασάν Κασάπογλου, σχολίασε πως πρόκειται για δώρα συγγενών τα οποία συνόδευαν τα παιδιά στην τελευταία τους κατοικία. «Ακόμα και πριν από 2.000 χρόνια, τα παιδιά έπαιζαν με κούκλες τύπου Barbie, όπως και σήμερα». Ενώ διευκρίνισε πως στους τάφους κοριτσιών τα αγαλματίδια ήταν κυρίως θηλυκές φιγούρες, σε αντίθεση με εκείνους των αγοριών.

Το Πάριον ήταν πόλη της βορείου Μυσίας, στην πεδιάδα της Αδράστειας, βορειοδυτικό σημείο του Ελλησπόντου. Η πόλη υπήρξε αποικία της Ερετρίας και της Πάρου από την οποία πήρε και το όνομά της. Κατά την ελληνιστική περίοδο προσαρτήθηκε στο βραχύβιο βασίλειο του Λυσιμάχου και πολύ αργότερα στο βασίλειο της Περγάμου. Αργότερα οι Ρωμαίοι την κατέστησαν αποικία τους.

 

Πηγή : newsbeast.gr

Pin It on Pinterest