Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος: Λόγος του πολέμου και το Gay Pride

Μία δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία έκανε ο Πατριάρχης Μόσχας, καθώς επέρριψε ευθύνες στο Gay Pride για την αιματοχυσία και είπε ότι είναι ένας επιπλέον λόγος για την εισβολή.

Όπως αναφέρουν οι themoscowtimes.com, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών, Κύριλλος σε κήρυγμα του, δήλωσε ότι «για να μπεις στο κλαμπ αυτών των χωρών (σ.σ. αναφέρεται στη Δύση), είναι απαραίτητο να γίνει μια παρέλαση Gay Pride. Όχι να κάνουν μια πολιτική δήλωση, “είμαστε μαζί σας”, αλλά να κάνουμε μια παρέλαση ομοφυλοφίλων. Και ξέρουμε πώς οι άνθρωποι αντιστέκονται σε αυτές τις απαιτήσεις και πώς αυτή η αντίσταση καταστέλλεται με τη βία».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «αυτό που συμβαίνει σήμερα στον τομέα των διεθνών σχέσεων δεν έχει μόνο πολιτική σημασία. Μιλάμε για κάτι διαφορετικό και πολύ πιο σημαντικό από την πολιτική. Μιλάμε για την ανθρώπινη σωτηρία».

«Αν δούμε παραβιάσεις του νόμου (σ.σ. του Θεού), δεν θα τα βάλουμε ποτέ με αυτούς που καταστρέφουν αυτόν τον νόμο, θολώνοντας τη γραμμή μεταξύ αγιότητας και αμαρτίας, και ακόμη περισσότερο με αυτούς που προωθούν την αμαρτία ως παράδειγμα ή ως ένα από τα πρότυπα ανθρώπινης συμπεριφοράς», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

«Εάν η ανθρωπότητα δεχτεί ότι η αμαρτία δεν είναι παραβίαση του νόμου του Θεού, εάν η ανθρωπότητα δεχτεί ότι η αμαρτία είναι μια παραλλαγή της ανθρώπινης συμπεριφοράς, τότε ο ανθρώπινος πολιτισμός θα τελειώσει εκεί», κατέληξε στο κήρυγμα που προκάλεσε αντιδράσεις.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This