Σύλληψη διακινητών παράνομων μεταναστών στην Πάτμο

Σύλληψη διακινητών παράνομων μεταναστών στην Πάτμο

Τρεις (03) αλλοδαποί διακινητές, εκ των οποίων δύο (02) άνδρες και μία (01) γυναίκα, συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, από τα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Πάτμου.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής για την ύπαρξη ύποπτου Θ/Γ σκάφους στην περιοχή, πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. απέπλευσε προς διερεύνηση των ανωτέρω όπου και εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Πάτμου και εντός Ελληνικών Χωρικών Υδάτων το εν λόγω σκάφος με στοιχεία ”FOOTLOOSE AND FANCY FREE”, σημαίας Βρετανίας. Στο ανωτέρω Θ/Γ επέβαιναν οι προαναφερόμενοι συλληφθέντες, οι οποίοι δήλωσαν ότι αντιμετώπιζαν μηχανικό πρόβλημα, ενώ δεν επέδειξαν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, όταν τους ζητήθηκαν από το πλήρωμα του πλωτού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Στη συνέχεια, το Θ/Γ κατέπλευσε συνοδεία πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Σκάλας Πάτμου, όπου κατόπιν ενδελεχούς ελέγχου και διασταύρωσης στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι είχε εκκινήσει από τα έναντι τουρκικά παράλια και είχε χρησιμοποιηθεί ως μέσο μεταφοράς εξήντα τεσσάρων (64) παράνομων μεταναστών(μεταξύ των οποίων 12 ανήλικοι), οι οποίοι κατόπιν συνεργασίας με την Αστυνομική Αρχή Πάτμου, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. σε τρεις διαφορετικές περιοχές της ν. Πάτμου.

Από τη Λιμενική Αρχή Πάτμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το Θ/Γ σκάφος, η βοηθητική μηχανοκίνητη φουσκωτή λέμβος καθώς και χρηματικό ποσό επτά χιλιάδων και επτακοσίων ευρώ (7.700) που βρέθηκε στην κατοχή των συλληφθέντων διακινητών.

Pin It on Pinterest