Η Πάτμος μπαίνει δυναμικά στην αρένα των υδατοδρομίων

Ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες για τον σχεδιασμό και εγκατάσταση του υδατοδρομίου στο νησί της Πάτμου και πάρθηκαν οι τελικές αποφάσεις…
Ένας προορισμός με πολύ μεγάλη τουριστική ζήτηση, ένα θρησκευτικό κέντρο με παγκόσμιο ενδιαφέρον χάρη στο Σπήλαιο της Αποκάλυψης και την Μονή της Πάτμου, που μέχρι σήμερα η πρόσβαση του είναι πολύ δύσκολη.

Αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να προκηρυχτεί ο διαγωνισμός για ανάδοχο επενδυτή όπου θα αναλάβει την αδειοδότηση και δημιουργία του υδατοδρομίου.

Σε συνάντηση που έγινε με τον Δήμαρχο κ. Γρηγόρη Στόικο , τα στελέχη του Λιμενικού Ταμείου και τα στελέχη της εταιρείας Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. / Hellenic Seaplanes S.A. ορίστηκε η τελική θέση του υδατοδρομίου σύμφωνα με την μελέτη της εταιρείας για τα πιθανά σημεία ανάπτυξης υδατοδρομίου στο νησί της Πάτμου.

Μετά από την επίσκεψη στην τελική θέση του υδατοδρομίου ακολούθησε ανάλυση της πρότασης και τα οφέλη της επένδυσης από τον Γενικό Διευθυντή της εταιρείας κ. Μιχάλη Ασσαριώτη και δόθηκαν όλες οι διευκρινήσεις επί των διαδικασιών και των συνεργειών που μπορούν να αναπτυχθούν από την κα Παπαδοπούλου.

Ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Στόικος δήλωσε «Η λειτουργία του υδατοδρομίου στην Πάτμο, αποτελεί μια λύση στα προβλήματα της σύνδεσης μας με την υπόλοιπη Ελλάδα, μπορεί να δώσει ώθηση στα τουριστικά επαγγέλματα του νησιού, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να αποκτήσουμε υποστήριξη και εξυπηρέτηση ασθενών με αεροδιακομιδές, τόσο για τους κατοίκους του νησιού όσο και τους τουρίστες».

Πηγή : portnet.gr

Pin It on Pinterest