Φρίκη στην Πάτμο – Επικήρυξαν μανιακό εξολοθρευτή σκύλων

Δεκάδες ζώα βρήκαν μαρτυρικό θάνατο από ισχυρό δηλητήριο

Οργίασε αυτές τις μέρες ο μανιακός… που δολοφονεί σκυλιά και γατιά. Ο απολογισμός της σημερινής μέρας Κυριακή 9 Φεβρουαρίου είναι δυστυχώς 4 δηλητηριασμένα σκυλιά.

Αρχικά βρέθηκε ένα δηλητηριασμένο στην περιοχή του λιμανιού κοντά στο Πάτμιον και ένα άλλο ο Άλεξ χαροπάλευε.

Κινητοποιήθηκε άμεσα ο Μη Κερδοσκοπικός Φιλοζωικός οργανισμός Πάτμου «MONDE CANE» και προσπαθεί να διασώσει τουλάχιστον αυτό που χαροπάλευε αλλά δεν ξέρουμε ακόμα αν τα κατάφερε.

Να τονίσουμε ότι τα σκυλιά δεν ήταν αδέσποτα. Το σκυλί που βρέθηκε κοντά στο Πάτμιον, ξέφυγε του αφεντικού του στις 7 και μισή το πρωί και στις 8 ενημερώθηκε από κάτοικο «ότι βρίσκεται ξαπλωμένο και δηλητηριασμένο από φόλα κατά πάσα πιθανότητα, κοντά στο Πάτμιον», αλλά μέχρι το αφεντικό του να πάει εκεί, δυστυχώς δεν ζούσε. Όλα δηλαδή έγιναν σε χρόνο ρεκόρ και αυτό δείχνει το πόσο δυνατά δραστικό ήταν το δηλητήριο και ακόμα πόσο μεγάλη δόση είχε τοποθετήσει ο δολοφόνος.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και από παλαιότερες αναλύσεις, στις φόλες τοποθετείται το γνωστό αλλά απαγορευμένο δηλητήριο «αγγουροφάς». Δεν είναι μόνο οι σημερινές δολοφονίες. Τις προηγούμενες μέρες δύο σκυλάκια στην περιοχή Καστέλι βρέθηκαν νεκρά με τον ίδιο τρόπο και ένα άλλο στην περιοχή της εξώσκαλας τη γλύτωσε, επειδή τα φεντικά του το είδαν έγκαιρα και του έκαναν σχετική ένεση. Προφανώς ήταν θύμα της φόλας με το γωστό αλλά απαγορευμένο δηλητήριο «αγγουροφά» που αγνωστος ή άγνωστοι δολοφόνοι τοποθέτησαν .

Άγνωστο είναι επίσης στην εφημερίδα αν υπήρξαν σήμερα Κυριακή και άλλα θύματα του δολοφόνου των ζώων σε άλλες περιοχές.

Θα θυμόμαστε όλοι το ξεκαθάρισμα που έγινε με τον ίδιο τρόπο σε 22 γατιά και 2 σκυλιά προφανώς από το ίδιο ή τα ίδια χέρια 4 και 5 Οκτωβρίου 2013.

Τότε τα μέλη του Μη Κερδοσκοπικού Φιλοζωικού οργανισμού Πάτμου «MONDE CANE» έτρεξαν να βοηθήσουν και να σώσουν τα άτυχα ζώα με ορούς και άλλο ιατρικό υλικό δυστυχώς δεν τα κατάφεραν.

Τέλος κατέθεσαν μήνυση κατ αγνώστου για τη δηλητηρίαση αδέσποτων και μη ζώων και τον επικήρυξαν με 2.000,00 ευρώ.
patmostimes.gr

Pin It on Pinterest