Η Πατμιακή παροικία τίμησε τον Όσιο Χριστόδουλο στη Ρόδο – Φωτογραφίες

Τον πολιούχο της Πάτμου Όσιο Χριστόδουλο το Λατρηνό τίμησε την Κυριακή της Σταυροπροσκύνησης στον κατάμεστο Ι. Ναό του Αγίου Παντελεήμονα τη Παλιάς Πόλης o παροικιακός Σύλλογος της Ρόδου.  Τελέστηκε η καθιερωμένη αρτοκλασία, την οποία ευλόγησε ο εφημέριος του Ι.Ν. π. Χρήστος Σιάννας. Ο άρτος και εφέτος ήταν μια προσφορά της Ι. Μονής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και απέστειλε στην γιορτή ο καθηγούμενος και Πατριαρχικός ΄Εξαρχος Πάτμου κ. κ. Κύριλλος. Παρέστησαν  μεταξύ άλλων τα μέλη της Πατμιακής παροικίας και οι πολυάριθμοι φίλοι της Πάτμου, ο δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου κ. Στέφανος Δράκος και το Δ.Σ. του Συλλόγου Τηλίων Ρόδου Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝ με επικεφαλής τον πρόεδρο του κ. Νίκο Παπαεμμανουήλ.

Στο παρακείμενο Πνευματικό κέντρο προσφέρθηκαν  καφές και  Πατμιακά εδέσματα. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Πατμίων Ρόδου κ. Αριστείδης Ε. Μιαούλης  ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, την Αδελφότητα της Μονής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και τον καθηγούμενο κ.κ. Κύριλλο για την αγάπη του προς τον Σύλλογο και την προσφορά του παραδοσιακού Πατμιακού άρτου , ενώ ο κ. Στέφανος Δράκος, συνεχάρη το Σύλλογο για τη δραστηριότητα του. Ο τέως πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νικόλαος Ι. Γρύλλης τίμησε με αναμνηστική πλακέτα ένα από τα παλαιότερα μέλη του Δ.Σ. την προηγούμενη  ταμία κ. Πόπη Κεφαλά – Αλεξοπούλου για την πολυετή προσφορά της.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κάλεσε για ακόμη μια φορά τα μέλη του Συλλόγου να πλαισιώσουν τις δράσεις του όπως τις δύο χορευτικές ομάδες (υπεύθυνος Ευθύμιος Δ.Χατζηκώστας , ταμίας του Συλλόγου) ενώ ανακοινώθηκε η συμμετοχή στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου και μια εμφάνιση στην Πάτμο, με τη συνεργασία του Δήμου Πάτμου .

Κατά το έθιμο, την εικόνα του Οσίου Χριστοδούλου, που ανήκει στον Σύλλογο μετά την οικογένεια του κ. Νίκου Γιαμαίου για ένα χρόνο θα φιλοξενήσει η οικογένεια του επίσης παλαιού μέλους  του αξέχαστου Λουκά Γιαμαίου.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Πατμίων Ρόδου ευχαρίστησε τον κ. Νίκο Χατζηκαλημέρη για την προσφορά του ημερολογίου καθώς και τα μέλη της Πατμιακής παροικίας που προσέφεραν:

Εδέσματα:  Γιώργο Αλεξανδρίδη Ανδριάνα Φέγγαρου, Γεωργία Μώρου, Ανεζούλα Μ.Λαουντου, Ευδοκία Λαουντου, Ντίνα Ε.Χατζηκώστα και Τσαμπίκα Ακρίβου.

Συμμετοχή στην προετοιμασία: Ελπίδα Γιαμαίου, Ασπασία Γιαμαίου, Αδριάνα Φεγγαρου, Αργυ Γκόνου, Ντίνα Χατζηκώστα και Δημήτρη Χατζηκώστα.