Οι Πάτμιοι της Ρόδου γιόρτασαν τον Όσιο Χριστόδουλο

ΣΤΟΝ Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα Παλιάς Πόλης γιορτάστηκε και φέτος την Κυριακή 16 Μαρτίου 2013 απο το Σύλλογο Πατμίων Ρόδου Ο ΟΣΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ, ο Πολιούχος της Πάτμου και προστάτης του Συλλόγου μας, με τη συμμετοχή δεκάδων συμπατριωτών της παροικίας μας και φίλων του ιερού μας νησιού.

Την Θ.Λειτουργία τέλεσε ο αιδεσιμότατος π. Χρήστος Σιάννας. Τους άρτους, προσέφερε και φέτος ο Καθηγούμενος και Πατριαρχικός ΄Εξαρχος Πάτμου κ.κ. Κύριλλος. Μετα τη Θ.Λειτουργία ακολούθησε στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας μικρή εκδήλωση , κατά τη διάρκεια της οποίας η Πάτμια εκπαιδευτικός και Λογοτέχνης κ.Καίτη Καπαδάκη – Σπύρου, αναφέρθηκε στο βίο και το έργο του Οσίου Χριστοδούλου του Λατρηνού.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αριστείδης Ε.Μιαούλης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του Συλλόγου και στις παρεμβάσεις στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή της Πάτμου. “Δεν εφησυχάζουμε κόβοντας μόνο πίτα και κάνοντας αυτή τη γιορτή” υπογράμμισε τονίζοντας την συνεχή δράση του Δ.Σ. Ανέφερε την συμμετοχή του Συλλόγου στις μεγάλες παρελάσεις που γίνονται στη Ρόδο και τις εμφανίσεις της χορευτικής ομάδας στο Δημοτικό Θέατρο αλλά και σ΄ αυτήν που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα στη γιορτή πορτοκαλιού στα Μάσσαρι Ρόδου. Επίσης τόνισε την ανάγκη να πλαισιωθούν οι ομάδες του Συλλόγου και με άλλους συμπατριώτες μας που ζουν στη Ρόδο. ΄Ηδη, είπε, κατορθώσαμε να έχουμε πλήρες βεστιάριο, με 16 φορεσιές. Την χορευτική ομάδα έχει αναλάβει ο ταμίας του Συλλόγου κ Ευθύμιος Δ. Χατζηκώστας ενώ τις επαφές με το νησί η Γραμματέας κ. Ευαγγελία Ε. Γρύλλη. Ευχαρίστησε γιά άλλη μια φορά του Καθηγούμενο της Ι.Μονής του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου για την προσφορά των άρτων, και για την προσφορά των πλούσιων εδεσμάτων τους κ. Γιώργο Αλεξανδρίδη, κ. Γεωργία Μώρου, κ.Τσαμπίκα Ακριβού, την κ. Ντίνα Χατζηκώστα, την κ.Ανδριάνα Φεγγαρου, κ. Ανεζούλα Μ. Λαουντού, κ.Κατερίνα Παπασάββα και το ζαχαροπλαστείο του κ. Χριστόδουλου Κούμανη για τις Πατμιακές τυρόπιτες. Τέλος τον κ. Μιχαήλ Εμμανουήλ Μιαούλη που ανέλαβε τα έξοδα της μεταφοράς του άρτου από την Πάτμο.

Απο φέτος καθιερώθηκε η περιφορά, ανα έτος της εικόνας του Οσίου Χριστοδούλου, ιδιοκτησίας του Συλλόγου σε σπίτι όποιας οικογένειας το επιθυμεί. Φέτος την ανέλαβε η οικογένεια του κ. Νίκου Θεολόγου Γιαμαίου. Στην εκδήλωση παρέστη και χαιρέτησε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Τηλίων Ρόδου “΄Αγιος Παντελεήμονας” κ. Νίκος Παπαεμμανουήλ. Παρέστη εκ μέρους του Παγκαρπαθιακού Συλλόγου Ρόδου και η κ. Φανή Σταματιάδου. Η εκδήλωση έκλεισε με ένα θερμό χειροκρότημα στον φέρελπι Δημήτρη Ευθ. Χατζηκώστα, απο τα νεότερα μέλη του Συλλόγου μας (γιό του ταμία) για τις επιτυχίες του στους Πανδωδεκανησιακούς αγώνες ποδηλασίας με συνεχόμενες διακρίσεις. Τις φωτογραφίες προσέφερε στο Συλλογο το μέλος του Αθανάσιος Φωτεινός, ο οποίος διαθέτει ένα πλούσιο αρχείο με εικόνες απο την Πάτμο και τη δράση του Συλλόγου με προοπτική ένα μεγάλο αφιέρωμα με το υλικό που διαθέτει.

Ρίξτε μία Ματιά

Pin It on Pinterest