Παρουσίαση βιβλίου του Μίλτου Πασχαλίδη στη Σορωνή

Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι», το Βιβλιοχαρτοπωλείο «Η Πηγή», το ηλεκτρονικό περιοδικό «Τρανζιστοράκι» και οι εκδόσεις «Α.Α.Λιβάνη» σας προσκαλούν στη παρουσίαση του βιβλίου του Μίλτου Πασχαλίδη «Αγύριστο κεφάλι – Ο Άλκης Αλκαίος που γνώρισα…».

Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, στις 19:30, στη Στέγη του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου ” το Αμπερνάλλι”.

Ένα βιβλίο μνήμης, ζεστής αναπόλησης, έκφρασης της αγάπης κι εκτίμησης του Μίλτου Πασχαλίδη για τον -πρόωρα χαμένο- στιχουργό Άλκη Αλκαίου.
Δεν είναι μια βιογραφία, αλλά η ζώσα μνήμη του Αλκαίου εντός του. Ο Πασχαλίδης μιλά «επί προσωπικού» για έναν δημιουργό, που όσο καλά γνωρίζουμε (και σιγοτραγουδάμε) τους στίχους του, άλλο τόσο αγνοούμε τον άνθρωπο από πίσω.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η εκπαιδευτικός Ελίτα Φώκιαλη και θα συμμετέχει η μουσικός Μιρέλα Πάχου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Αυτός ο τύπος, σχεδόν τριάντα χρόνια εθελούσια αποκλεισμένος σε δυο δωμάτια, ένα στην Κάτω Κηφισιά και ένα στην Πάργα, μου είχε ανοίξει παράθυρα σ’ όλο τον κόσμο. Με είχε πάει στη Γη των Βησιγότθων, στο Μεξικό, στο Κατμαντού, στο Μετς, στο Πόρτο Ρίκο, μαζί είχαμε στήσει οδοφράγματα στο Παρίσι το Μάη του ’68, είχαμε ανέβει στο κάρο μαζί με τη Ρόζα Λούξεμπουργκ, σαλπάραμε στο τσούρμο του Σεβάχ, από το Ταζ Μαχάλ ως το Ντεπό κι από την Πάργα ως την πλατεία Χόρχε ντ’ Αλβαράδο.

Περιέχει το CD «Καλοκαίρι στην Αμοργό (και άλλες ιστορίες)»
στίχοι: Άλκης Αλκαίος
μουσική: Μιλτιάδης Πασχαλίδης
συμπαραγωγή: Minos EMI και Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη

Μπορείτε να ξεφυλλίσετε μερικές σελίδες από το βιβλίο απ’ το παρακάτω link: http://www.livanis.gr/FlipBook/978-960-93-5631-2/flipbook.swf

Στήριξη: «Ροδίων Παιδεία», Κουτούκι «Μεσοστράτι»

Layout 1

Pin It on Pinterest