Έκαψε τα στεφάνια της Πρωτομαγιάς η Παστίδα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας Ρόδου «Καμάρι» στην προσπάθεια που κάνει προκειμένου να συμβάλλει στην ανάπτυξη του πολιτισμού και στην διατήρηση των εθίμων του τόπου μας,  πραγματοποίησε για ακόμη μία φορά το κάψιμο των στεφανιών της Πρωτομαγιάς την Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Παστίδας.

Σε συνεργασία με τον Α.Σ. Αστέρα Παστίδας η φετινή εκδήλωση είχε ιερό σκοπό αφού τα έσοδα θα διατεθούν σε συμπολίτισσα μας που αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας και χρήζει άμεσης ιατρικής βοήθειας.

Για το έθιμο γενικότερα και για την ιστορία του στην Παστίδα, μίλησε το επίτιμο μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ.Σμαραγδιού Εμμανουήλ.

 dj καθώς και οι μουσικοί που διασκέδασαν τον κόσμο, συμμετείχαν αφιλοκερδώς προσφέροντας έτσι με την παρουσία τους για τον ιερό σκοπό της εκδήλωσης.

Παρουσία αρκετού κόσμου που έδωσε το παρόν, τα στεφάνια της Πρωτομαγιάς μετατράπηκαν σε μία όμορφη φωτιά όπου μικροί και μεγάλοι συνεχίζοντας το έθιμο πήδησαν ξανά και ξανά πάνω από την φωτιά.

Στην εποχή όπου όλα ανεξαιρέτως τα πράγματα είτε υλικά είτε πνευματικά έχουν περάσει στην φάση της λήθης, εμείς αντιστεκόμαστε σθεναρά και προσπαθούμε να αναβιώσουμε τα έθιμα των προγόνων μας, μαθαίνοντας τα στους νέους και κάνοντας τους παλιότερους να θυμηθούν την ζωή τους που έσφυζε από παραδόσεις.

Οι φίλοι που σερφάρουν στο διαδίκτυο μπορούν να ενημερώνονται για τις δραστηριότητες μας μέσω της ιστοσελίδας μας www.kamari-pastida.gr διαβάζοντας τα δελτία τύπου-ανακοινώσεις και βλέποντας φωτογραφίες ή video απ’όλες τις εκδηλώσεις μας & στο Facebook (Καμάρι Πολ.Συλ.Παστίδας Ρόδου).

www.kamari-pastida.gr

www.youtube.com/kamaripastida

www.facebook.com/KAMARIPASTIDA

[email protected]

Pin It on Pinterest

Share This