Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έδωσε τον Α.Οτσαλάν στους Τούρκους!

Το ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο τότε ΥΠΕΞ Θ.Πάγκαλος έδωσε “στεγνά” τον Α.Οτσαλάν στους Τούρκους αποκαλύπτει η αλληλογραφία των Αμερικανών πρεσβευτών σε Αθήνα, Αγκυρα, Μόσχα, Γερεβάν, Ναϊρόμπι και άλλες πρωτεύουσες με ανώτερους αξιωματούχους στις χώρες που υπηρετούσαν που αποκαλύπτει δεκαπέντε χρόνια μετά ο Μιχάλης Ιγνατίου.
Στο έγγραφο εμφανίζεται ο τότε αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Νίκολας Μπερνς, να ενημερώνει τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για την αμερικανική οργή μετά την πρόσκληση 109 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στον Οτσαλάν για να επισκεφθεί την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπερνς είχε συναντηθεί με τον τότε υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας και του είχε ζητήσει να μην γίνει δεκτός ο Κούρδος ηγέτης στη χώρα.
Σύμφωνα με το έγγραφο, ο Έλληνας συνομιλητής του Αμερικανού πρέσβη του απάντησε: «Δεν θα επιτραπεί ΠΟΤΕ στον Οτσαλάν να επισκεφθεί την Ελλάδα. Εάν προσπαθήσει (να επισκεφθεί την Ελλάδα) θα συλληφθεί». Ο Ελληνας συνομιλητής του κ. Μπερνς χαρακτηρίζει τους συντρόφους του βουλευτές του ΠΑΣΟΚ «θερμοκέφαλους» (“hotheads”). Αναφέρει επίσης ότι η Ελλάδα έχει διαβεβαιώσει ιδιωτικά την Τουρκία για τα παραπάνω.
Από τα έγγραφα που έχουν μελετήσει τα μέλη της ερευνητικής ομάδας του Μιχάλη Ιγνατίου, εξάγεται ξεκάθαρα το συμπέρασμα ότι τη διαπραγμάτευση για την παράδοση του Κούρδου ηγέτη, μεταξύ της Αθήνας και της Αγκυρας, ανέλαβε και έφερε εις πέρας η αμερικανική κυβέρνηση.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Pin It on Pinterest