Παρουσίαση ακόμα 5 υποψηφίων από την παράταξη του Φώτη Χατζηδιάκου

Η παράταξη “ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ” με επικεφαλής τον Φώτη Χατζηδιάκο παρουσίασε ακόμα πέντε υποψηφίους: 

«Μια νεαρή γυναίκα με εξαιρετικές σπουδές και έντονη προσωπικότητα. Μια οικονομολόγος που γνωρίζει τόσο τα ζητήματα δημόσιας διοίκησης και οικονομίας, όσο και τις αγωνίες των νέων του νησιού για βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη  και αύξηση των ποιοτικών θέσεων εργασίας, συστρατεύεται με την παράταξή μας με στόχο ένα αειφόρο μέλλον.

Μαρία Σοφίλλα, σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη».
Φώτης Χατζηδιάκος

▸ «Όταν η εμπειρία των μεγάλων σμίγει με τον ενθουσιασμό των νεότερων». Αυτή ήταν η πρώτη μου σκέψη όταν μου προτάθηκε από έναν τόσο αξιόλογο και χαρισματικό άνθρωπο , τον κ.Φώτη Χατζηδιάκου , να συμπορευτώ μαζί του στις επερχόμενες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ένας νέος πάντα έχει την ανάγκη να μάθει από ανθρώπους σαν και τον Δήμαρχό μας , ο οποίος έχει πραγματική διάθεση και αμέριστη αγάπη σε αυτό που κάνει. Με γνώμονα λοιπόν την εμπειρία του αλλά και την στήριξη της παράταξής του , αποδέχτηκα να είμαι μέρος αυτής της ομάδας. Αυτό  αποτελεί για μένα προσωπική και επαγγελματική πρόκληση και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό».

Με εκτίμηση,

Μαρία Σοφίλλα,

▸ Βιογραφικό
Η Μαρία Σοφίλλα γεννήθηκε το 1992. Μεγάλωσε και ζει έως σήμερα στη Ρόδο. Ιδιαίτερη επίσης πατρίδα της είναι η Όλυμπος Καρπάθου. Σπούδασε στην Αθήνα απ’όπου αποφοίτησε το 2014 στη σχολή Δημόσιας Διοίκησης του Πάντειου Πανεπιστημίου. Συνέχισε τις σπουδές τις στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών , όπου ολοκλήρωσε το 2017 το μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Υπηρεσιών ( MSc – Master of Science in Services Management).  Επιπλέον είναι κάτοχος πτυχίου της Κλασσικής Μουσικής στο πιάνο. Εργασιακά έχει απασχοληθεί στον ιδιωτικό τομέα , τόσο στον τουριστικό όσο και στον τραπεζικό κλάδο και πιο συγκεκριμένα στον όμιλο της Alpha Bank.

#ΜιλαμεΜεΕργα #ΡοδοςΔυναμηΠολιτων #Rhodes2019  #FotisChatzidiakos #MariaSofilla

«Μια νέα μαχόμενη δικηγόρος, η οποία γνωρίζει πολύ καλά όλα τα αναπτυξιακά ζητήματα που απασχολούν τις κοινότητες της δυτικής πλευράς του νησιού μας. Ένας άνθρωπος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας για συμμετοχή της νέας γενιάς στην επόμενη δημοτική θητεία με στόχο ένα δημιουργικό μέλλον με νέες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες της Ρόδου.

Εύα Χατζηνικόλα σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη».
Φώτης Χατζηδιάκος


▸ «Επιστρέφοντας συνειδητά στον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα, έπειτα από τις σπουδές μου στην Νομική Επιστήμη, συνειδητοποίησα την μεγάλη αποχή των πολιτών και κυρίως των νέων από τα κοινά. Είναι ένα γεγονός που πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Σε πνεύμα αλληλεγγύης, δημιουργικότητας, ισότητας και νέων ευκαιριών για όλους μας,  δηλώνω το παρών στο κάλεσμα του Φώτη Χατζηδιάκου, του οποίου οι ιδέες, το ήθος, οι αρχές και οι αξίες με εκφράζουν απόλυτα».

Με εκτίμηση,

Εύα Χατζηνικόλα
▸ Βιογραφικό

Η Χατζηνικόλα Ευαγγελία – Στυλιανή του Γεωργίου και της Σωτούλλας. Γεννήθηκε στη Ρόδο στις 7 Απριλίου του 1991, όπου μεγάλωσε και ζει ανάμεσα σε δυο χωρία, στη Σορωνή και τις Φάνες. Έχει δραστηριοποιηθεί στο χώρο της τηλεόρασης. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής και ασκεί ενεργά την μαχόμενη Δικηγορία.
#ΜιλαμεΜεΕργα #ΡοδοςΔυναμηΠολιτων #Rhodes2019  #FotisChatzidiakos #EvaChatzinikola

Ελευθερία (Λίλα) Καλαμάτα Λορένζου

«Μια σκληρά εργαζόμενη μητέρα και οικογενειάρχης, μια γνήσια Ροδίτισσα. Μια καλλιεργημένη γυναίκα με έντονες κοινωνικές ευαισθησίες, με ανησυχίες για το μέλλον της νέας γενιάς, και με ακεραιότητα χαρακτήρα. Ένας άνθρωπος που έχει τη δύναμη και τη θέληση να δώσει μαζί μας τη μάχη για το αύριο της Ρόδου στην επόμενη θητεία.

Λίλα Καλαμάτα σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη».
Φώτης Χατζηδιάκος


▸ «Αγαπώ τους συνανθρώπους μου και πιστεύω σε μια κοινωνία που οφείλει να δώσει μεγαλύτερη αξία στα παιδιά και στην Νεολαία. Ελπίζω επίσης σε μια κοινωνία που θα βρει κάποτε το θάρρος να δημιουργήσει υποδομές υποστήριξης για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες καθώς επίσης και δομές πρόνοιας για τους πάσχοντες από διάφορες ασθένειες. Με πληγώνει η αναλγησία του Κράτους και με θεριεύει κάθε ιδέα για πρόοδο και εξέλιξη για το κοινωνικό καλό μέσα απ την συλλογικότητα. Αγαπημένη μου συνήθεια είναι να βγαίνω τα απογεύματα του Σαββάτου για σινεμά με τις κόρες μου και τις φίλες τους και στην συνέχεια να πηγαίνουμε για πίτσα και να συζητάμε κάνοντας αστεία. Θεωρώ αξία ανεκτίμητη την φιλία και με ευχαριστεί να μαγειρεύω και να δημιουργώ για να καλώ στο σπίτι τους καλούς φίλους της οικογένειάς μας.

Το αγαπημένο μου μότο είναι “Στην ζωή ετούτη ότι κι αν γίνεις αν δεν γίνεις άνθρωπος δεν έγινες τίποτε” (μια από τις κλασσικές πλέον ρήσεις του συζύγου μου). Γιατί συμπορεύομαι με τον Φώτη Χατζηδιάκο και την Δύναμη Πολιτών Συμπόρευση με τον Δήμαρχο Φώτη Χατζηδιάκο είναι μια καθαρή και ξεκάθαρη προσωπική επιλογή. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που μου έγινε πρόταση για να κατέλθω στα κοινά του τόπου μαζί του. Στις εκλογές του 2014 ο Δήμαρχος με κάλεσε για να κατέλθω ως Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος καθότι εμπιστεύεται τις δυνατότητές μου και ιδίως την γνησιότητα του χαρακτήρα μου. Τότε όμως είχα αποφασίσει να κάνω μια καθαρά συμβολική και συναισθηματική επιλογή με το να κατέλθω στο αγαπημένο μου χωριό τα Μαριτσά στο τοπικό δηλαδή με κάποιον άνθρωπο που μας συνέδεε βαθειά οικογενειακή φιλία,

τον Χατζή Χατζηευθυμίου. Η εκτίμηση όμως στο πρόσωπο του σημερινού Δημάρχου ηταν δεδομένη και η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του παρέμεινε ακέραιη. Απ ότι φαίνεται όμως ο Δήμαρχος δεν το έβαλε κάτω και επανήλθε με νέα πρόταση για συμμετοχή μου στις Εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 ως Υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου στην Ενότητα της Ιαλυσού. Αυτή την φορά λοιπόν είπα το μεγάλο ΝΑΙ με ολη την δύναμη της ψυχής μου στον Συνδυασμό ΡΟΔΟΣ- ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ και στον ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟ. Είπα το οφειλόμενο ΝΑΙ στην μοναδική μεν αλλά εξόχως τιμητική πρόταση που μου έγινε για την συμμετοχή μου στα κοινά του τόπου μας.

Δεν σας κρύβω ότι η συνάντηση για την ΔΙΚΗ μου υπογραφή, για το ΔΙΚΟ μου ΝΑΙ, έγινε σε φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα μιας και που και οι δυο μας θυμηθήκαμε το 2014.

Ο Δήμαρχος με υποδέχτηκε με την ρήση ” το ήξερα ότι θα έρθει κάποτε αυτή η μέρα της συνεργασίας μας”. Είναι αλήθεια ότι νιώθω υπέροχα με αυτή την ομάδα, με αυτή την όμορφη

παρέα φίλων (αντρών και γυναικών). Κορίτσια θα ταξιδέψουμε μαζί άκουσα να λέει μια έμπειρη στην αυτοδιοίκηση φίλη μου. Δεν υπάρχει ανταγωνισμός σε αυτή την φοβερή ομάδα, Δεν είμαστε στο εγώ αλλά στο ΕΜΕΙΣ. Συζητάμε, λέμε όλοι τις απόψεις μας, αγωνιζόμαστε χαμογελάμε και ονειρευόμαστε ελεύθερα για  το καλό της Ρόδου και των Πολιτών. Η αγάπη που με υποδέχτηκαν όλοι με έκανε να νιώσω πολύ όμορφα και εμπιστεύτηκα όλα τα παιδιά της ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ. Η εμπιστοσύνη που με περιέβαλλε ο Δήμαρχος απ την πρώτη στιγμή του ταξιδιού άνοιξε τα φώτα πορείας μου για να αγωνιστώ ελεύθερα και δημιουργικά. Είπα λοιπόν το μεγάλο ΝΑΙ. ΤΟ σίγουρο ΝΑΙ. Το ελπιδοφόρο ΝΑΙ. Αγαπώ και αγωνίζομαι, ελπίζω και ονειρεύομαι ΜΑΖΙ με ΟΛΟΥΣ τους Ροδίτες. Θέλω στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω τις αγαπημένες μου κόρες Νεφέλη και Μελίνα και τον υπέροχο σύζυγό μου Θέμη ΚΑΛΑΜΑΤΑ που μόλις γύρισα στο σπίτι με υποδέχτηκαν με το αγαπημένο μου τραγούδι της Ελευθερίας Αρβανιτάκη. ‘ΔΥΝΑΤΑ ΔΥΝΑΤΑ να γίνουν όλα δυνατά τ αδύνατα”. Σας ευχαριστώ όλους για την τεράστια αγκαλιά και κλείνω με την υπόσχεση  να ΔΙΚΑΙΏΣΩ την ψήφο σας και να σας κάνω ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ».

Με εκτίμηση,

Λίλα Καλαμάτα

▸ Βιογραφικό

Η Ελευθερία (Λίλα) Καλαμάτα Λορένζου και είναι Ξενοδοχοϋπάλληλος. Είναι κόρη του Θανάση Λορένζου κατοίκου Μαριτσών Ρόδου και σύζυγος του Αστυνομικού Υποδιευθυντή Θέμη Ι. Καλαμάτα, Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ιαλυσού. Έχει δύο κόρες, την 17χρονη Νεφέλη Καλαμάτα, μαθήτρια της Β΄ Τάξεως του Λυκείου Ιαλυσού και της Μελίνας Καλαμάτα μαθήτρια της Β΄ Τάξεως του Γυμνασίου Ιαλυσού. Λατρεύει την οικογένειά της και είναι αφοσιωμένη σ’ αυτήν αγωνιζόμενη πάντα σκληρά στα χρόνια της κρίσης για να μην λείψει τίποτε απ το σπίτι και φροντίζοντας τις κόρες της να λάβουν σωστή αγωγή και ολοκληρωμένη παιδεία. Ως γνήσια Ροδίτισσα δεν θα μπορούσε να φανταστεί τον εαυτό της ούτε την Ρόδο χωρίς τον Τουρισμό μιας και μεγάλωσε σε σπίτι που και οι δυο γονείς της ήταν Ξενοδοχοϋπάλληλοι και οπωσδήποτε και εκείνη κάνει  το ίδιο επάγγελμα με αυτούς και είναι ιδιαίτερα περήφανη γι αυτό.

#ΜιλαμεΜεΕργα #ΡοδοςΔυναμηΠολιτων #Rhodes2019  #FotisChatzidiakos  #LilaKalamata

«Μια εργαζόμενη μητέρα και ταυτόχρονα βραβευμένη και αναγνωρισμένη καλλιτέχνης με πλούσιο έργο στην Ποίηση, τη Λογοτεχνία, και το παιδικό βιβλίο. Ένας βαθύτατα καλλιεργημένος άνθρωπος, με έντονο το αίσθημα της συμπόνιας για το συνάνθρωπο, τον αδύναμο, τον ασθενή. Μια γυναίκα με ζήλο και όρεξη για προσφορά στην τοπική μας κοινωνία συμμετέχει με την παράταξή μας στην επόμενη θητεία για να δημιουργήσουμε μαζί όσα αξίζουν στη Ρόδο.

Ελένη Χατζηπέτρου – Πολεμικού σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη».
Φώτης Χατζηδιάκος


▸ «Ο σεβασμός, η ευπρέπεια, το θάρρος και η ευθύτητα που διέκρινα στο πρόσωπο του κ. Φώτη Χατζηδιάκου, σε συνδυασμό με τα αδιαπραγμάτευτα και αδιάβλητα ιδεώδη όπου πρεσβεύω, ήταν ο συνδετικός κρίκος που καθόρισε αβίαστα την απόφαση μου, να συμπορευτώ, να μοχθήσω, και να δημιουργήσω όσα αξίζουν στον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα και κατοικώ, παραδίδοντας τον στα παιδιά μου και τις επόμενες γενεές, με ευθύνη απέναντι τους.

Στον χώρο της Υγείας  όπου προσφέρω τις υπηρεσίες μου, έμαθα να αγαπώ, να υπηρετώ, και να συμπάσχω στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες  των συνανθρώπων μου, όπου ο πόνος, η αγωνία και η ίαση βρίσκονται σε έναν ατέρμονο κύκλο, καταθέτοντας απεριόριστο κόπο, χρόνο, και ψυχικό σθένος. Η πολυετής μου ενασχόληση με τις Καλές Τέχνες, κληροδότημα οικογενειακής πορείας, πότισαν μέσα μου την καλαισθησία του ωραίου και του ευγενούς.

Ξεκινώντας από μικρή ηλικία έως σήμερα με την ζωγραφική, και  στην συνέχεια με τον γραπτό λόγο, εντρύφησα στην Λογοτεχνία και την Ποίηση, εκδίδοντας ποιητικές συλλογές, αποσπώντας εγχώρια και Διεθνή βραβεία με τις συμμετοχές μου  σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Απευθυνόμενη στον θαυμαστό και ξεχωριστό μικρόκοσμό των  παιδιών, ασχολήθηκα με το παιδικό παραμύθι, δίνοντας χαρά, γνώση, και μεταφορά αξιών και μηνυμάτων.

Τιμή μου να συνοδοιπορώ με αξιόλογους και ξεχωριστούς ανθρώπους – συνεργάτες όπου ελπίζω να αποδώσω τα μέγιστα σε κλίμα ευγενούς άμιλλας ,προσφοράς και εμπιστοσύνης».

 

Με εκτίμηση,

Ελένη Χατζηπέτρου – Πολεμικού

#ΜιλαμεΜεΕργα #ΡοδοςΔυναμηΠολιτων #Rhodes2019  #FotisChatzidiakos #EleniPolemikou

«Μια εξαιρετική νομική επιστήμων, φιλόζωος, με ενεργή συμμετοχή επί σειρά ετών τόσο στη Φιλοζωική Ρόδου όσο και στην καθημερινή διαχείριση του Δημοτικού Κυνοκομείου. Μια γυναίκα που έχει αφιερώσει τη ζωή της στον εθελοντισμό. Μαζί στην επόμενη θητεία θα δώσουμε τον αγώνα για την περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών ζωής των αδέσποτων ζώων.

Γιούλα Διμέλη σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη».
Φώτης Χατζηδιάκος


▸ «Πριν πολλά χρόνια μπήκα στη Νομική της Κομοτηνής μοναδική Ροδίτισσα τότε. Περίμενα λοιπόν το καλοκαίρι μήπως περάσει κανένας πατριώτης μου. Βλέπω ένα όνομα. Φώτης Χατζηδιάκος. Βγάζω μια ανακοίνωση στο πανεπιστήμιο κ τον αναζητώ. Πράγματι εμφανίζεται ένας πιτσιρικάς χωρίς μουστάκι με ένα πράσινο πουκαμισάκι ευγενής αλλά φαινόταν από τότε αποφασιστικός. Ήταν η πρώτη επαφή μου με τον Φώτη. Το επόμενο καλοκαίρι ενώ δούλευε γκρουμακι στο Θέρμαϊ μου ζήτησε τα βιβλία της επόμενης χρονιάς για μελέτη. Έτσι συνεχίστηκε αυτή η φιλία μετά ο καθένας πήρε το δρόμο του κ ξεκίνησε τη ζωή του μετά τη σχολή. Κάποια στιγμή πριν 4 χρόνια περίπου σμίξανε οι δρόμοι μας εκείνος δήμαρχος εγώ μέλος του ΔΣ της φιλοζωικής Ρόδου κ αναλάβαμε το κυνοκομείο. Ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια με τη στήριξη του για εξωστρέφεια για καλύτερη ποιότητα ζωής των αδέσποτων περίθαλψη στειρώσεις αναφορές εκδηλώσεις κλπ. Σίγουρα δεν έγιναν όλα. Σίγουρα χρειάζεται ακόμα δουλειά κ ένα νέο κυνοκομείο. Έγινε όμως μια μεγάλη προσπάθεια. Εάν λοιπόν φίλοι μου πιστεύετε ότι μπορώ να βοηθήσω τα αδέσποτα κ μέσα από ένα δημοτικό συμβούλιο δίνετε την ψήφο σας σε μένα κ την παράταξη που υποστηρίζω Ρόδος Δύναμη Πολιτών με υποψήφιο Δήμαρχο τον Φώτη Χατζηδιάκο. Ξέρετε όλοι ότι δεν είμαι πολιτικός δεν πρόκειται να αρχίσω τις γύρες κ τις χαιρετούρες δεν πρόκειται να βγάλω κ να μοιράζω κάρτες. Θα συνεχίσω την καθημερινή μου προσφορά στα αδέσποτα το τάισμα στα ζώα μου τους ελέγχους στο κυνοκομείο Ρόδου κ όλα αυτά που κάνουμε οι γραφικοί όπως μας αποκαλούν φιλόζωοι. Σας ευχαριστώ θερμά όλους. Και να είστε σίγουροι ότι εγώ προσωπικά θα συνεχίσω αυτό που είναι σκοπός ζωής. Η στήριξη των αδέσποτων ζώων».

Με εκτίμηση,

Γιούλα Διμέλη

▸ Βιογραφικό

Η Γεωργία (Γιούλα) Διμέλη γεννήθηκε στη Ρόδο. Σπούδασε στη Νομική Κομοτηνής. Για αρκετά χρόνια ασχολήθηκε με τη δικηγορία. Παράλληλα είχε αναπτύξει δραστηριότητες για τα αδέσποτα ζώα με διάφορα φιλοζωικά σωματεία κ φιλόζωους. Τάισμα αδέσποτων αναφορές στα δικαστήρια κλπ. Από το 2015 είναι Αντιπρόεδρος στο σύλλογο φιλοζωικής Ρόδου και έχει με απόφαση του 5μελους ΔΣ την εντολή για την καθημερινή διαχείριση κ έλεγχο του Δημοτικού Κυνοκομείου Ρόδου. Ζει μόνη και φροντίζει μόνη τα ζώα της τα απογεύματα και έχει αφιερωθεί σε αυτό. Οι δραστηριότητες της στο χώρο αυτό αφορούν διασώσεις παραστάσεις στα δικαστήρια φιλοξενία κουταβιών στο σπίτι της κ πολλά άλλα. Από το 2015 έως σήμερα έγινε μια κοινή μεγάλη προσπάθεια με το Δήμο για βελτίωση της διαχείρισης των αδέσποτων στο νησί με αρκετά μεγάλη επιτυχία το κυνοκομείο Ρόδου απέκτησε εξωστρέφεια και φίλους καθώς βελτιώθηκε πολύ η εικόνα του. Πρέπει να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια με τη βοήθεια του Φώτη Χατζηδιάκου και τη δημιουργία νέου κυνοκομείου την οποία ήδη έχει ξεκινήσει.

#ΜιλαμεΜεΕργα #ΡοδοςΔυναμηΠολιτων #Rhodes2019  #FotisChatzidiakos  #GioulaDimeli