Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κ.Διακογεωργίου στην «εκδήλωση στήριξης στον αγώνα του συλλόγου «Η Ρόδος για τη ζωή»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας Βιομηχανίας & Φυσικών Πόρων κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου παρέστη την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021 ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην εκδήλωση στήριξης στον αγώνα του συλλόγου «η Ρόδος για τη ζωή» που διοργάνωσε ο Τομέας Νέων του ΤΕΕ Δωδεκανήσου στο κατάστημα Barajar, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς και της ευαισθησίας που έχουν επιδείξει οι μηχανικοί σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο κ. Διακογεωργίου κατά τον χαιρετισμό του , εξήρε την αξιέπαινη και σημαντική αυτή δράση του Τομέα Νέων του ΤΕΕ αναφερόμενος στο ηχηρό μήνυμα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης που εκπέμπει. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ιστορικότητα της ημέρας και στη σημειολογία της λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σας συγχαίρω για αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία σας που στόχο έχει την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου. Είναι πολύ ηχηρά τα μηνύματα ανθρωπιάς και οι αξίες αλληλεγγύης φιλαλληλίας και φιλανθρωπίας που εκπέμπονται. Εύχομαι αυτές οι αξίες να αποτελούν σηματοδότη και καθοδηγητή σε όλη σας τη ζωή. Ο Ανθρωπισμός είναι στάση ζωής. Εκείνος που ασχολείται με τα κοινά ώστε να ωφελήσει τον συνάνθρωπο του με κοινωφελείς δραστηριότητες είναι κατά τον Αριστοτέλη ο μεγαλοπρεπής άνθρωπος. Συγχαίρω επίσης και την αξιόλογη και αξιέπαινη δράση των μελών «Η Ρόδος για τη ζωή» όλα αυτά τα χρόνια προκειμένου να συνδράμουν με το έργο τους στη αγορά ιατρικού εξοπλισμού για το ΓΝΡ.

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ Αντώνη Γιαννικουρή τον συνεχάρη για την αξιέπαινη δράση και προσφορά του ΤΕΕ η οποία είναι διαρκής και συνεχής και που δεν κάμφθηκε παρά τις αντίξοες και δυσμενείς συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία. Σχετικά με την επέτειο της ημέρας δήλωσε: Κύριε πρόεδρε είστε μέλη του μεγαλύτερου επιστημονικού και επαγγελματικού φορέα της χώρας. Ο φορέας σας είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τα πρόσωπα τις αξίες και τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν μια κορυφαία πράξη αγώνα για τις αξίες και τις αρχές της δημοκρατίας. Τα ισχυρά και επίκαιρα μηνύματα για πρόοδο γνώση και προκοπή να σας καθοδηγούν.

Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στη θεσμική του ιδιότητα που είναι συνυφασμένη με τον τεχνικό κόσμο αναφέροντας χαρακτηριστικά: Να ξέρετε ότι η Περιφέρεια μας και οι υπηρεσίες της είναι δίπλα σας. Οι πόρτες μας είναι ανοικτές για όλους. Καθημερινά καταβάλλουμε συνεχείς προσπάθειες για να διευκολύνουμε το έργο σας. Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε διαχρονικές παθογένειες προκειμένου να πετύχουμε ευελιξία διαδικασιών. Για τα επόμενα χρόνια έχουμε μπροστά μας μια πρωτόγνωρη αναπτυξιακή πρόκληση και όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο.

Tέλος ο κ. Διακογεωργίου συνεχάρη εκ μέρους του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου τον Πρόεδρο, τα Μέλη και τον Τομέα Νέων του ΤΕΕ μεταφέροντας τους το μήνυμα ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα αποτελεί διαρκή και σταθερό αρωγό κάθε δράσης, πρωτοβουλίας ενέργειας και συνεργασίας που διαθέτει δυναμισμό, εξωστρέφεια προοπτική και ανθρωπισμό στέλνοντας προς κάθε κατεύθυνση σαφή μηνύματα ενότητας και συνεργασίας που επίκεντρο έχουν τον άνθρωπο.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest