Ντροπή για τη Δημοτική αρχή η εγκατάλειψη του Πάρκου Ροδινιού

Δεν είναι μόνον οτι είναι αναξιοποίητο το πάρκο του Ροδινιού αλλά έχει εγκαταλειφθεί κιόλας απο τη Δημοτική αρχή με αποτέλεσμα κάθε μέρα που περνά η εικόνα του να χειροτερεύει .

Το πάρκο του Ροδινιού είναι ένα απο τα αρχαιότερα πάρκα όλου του κόσμου,  με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος πλούσιο σε πανίδα και χλωρίδα και όμως αυτή η όαση καταστρέφεται καθημερινά απο την αδιαφορία που έχουν δείξει τόσο η προηγούμενη όσο και η τωρινή δημοτική αρχή .

Χρονολογείται γύρω στον 3ο με 4ο αι. π.χ, και είναι μεγίστης ιστορικής σημασίας για την πόλη της Ρόδου. Εκεί ίδρυσε τη ρητορική σχολή του ο  Αισχίνης, από την οποία πέρασαν σημαντικές μορφές όπως ο Κικέρωνας και ο Ιούλιος Καίσαρας και αργότερα ο Απολλώνιος ο Ρόδιος ίδρυσε τη δική του ρητορική σχολή.  Επιπλέον το πάρκο είναι πρότυπο της ελληνιστικής αρχιτεκτονικής με τη σημερινή μορφή που έχει διατηρηθεί.

Τα παραπάνω λίγα στοιχεία τα αναφέρουμε για να αναλογιστεί κανείς την σπουδαιότητα του χώρου αυτού , αν και φαίνεται να αποτελούν “ψιλά γράμματα” για τις αρχές του τόπου μας .

Ο πόθος τον πολιτών της Ρόδου είναι να ξαναδούν το διαμάντι αυτό να ξαναλάμψει και να γίνει ξανά χώρος αναψυχής των Ροδιτών.

Φωτογραφίες απο τον χθεσινό περίπατο αναγνώστη και την σημερινή ζοφερή πραγματικότητα .

Pin It on Pinterest

Share This