Παρέμβαση στο Υπουργείο για τα θέματα Υγείας σε Νότια Ρόδο και Αττάβυρο

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ “ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ” ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΑΤΑΒΥΡΟ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΡΟΔΟ

Αποτελεί απόλυτη δέσμευση για την παράταξη «ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ» η επίλυση των δίκαιων αιτημάτων των κατοίκων των δημοτικών ενοτήτων Αταβύρου και Νότιας Ρόδου για την  αντιμετώπιση των σοβαρών και χρονιζόντων προβλημάτων στον τομέα της Υγείας. Αυτή η κοροϊδία πρέπει να τελειώνει. Οι ευθύνες που υπάρχουν είναι μεγάλες και έχουν όνομα.

Μετά από παρέμβαση της παράταξής μας στο Υπουργείο Υγείας, πληροφορηθήκαμε  ότι εντός των επομένων ημερών θα ικανοποιηθεί το αίτημα των κατοίκων της περιοχής για την παραμονή στο Κέντρο Υγείας Έμπωνα του ασθενοφόρου και της στελέχωσής του με το απαιτούμενο προσωπικό. Παράλληλα διαβεβαιώθηκε από το Υπουργείο Υγείας ότι θα στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας Γενναδίου με εξειδικευμένο προσωπικό.

Εμείς θα παρακολουθούμε πολύ στενά τις εξελίξεις και θα ασκούμε την απαιτούμενη πίεση με στόχο αυτές οι υποσχέσεις να γίνουν πράξη και μάλιστα άμεσα.  Θεωρώντας την Υγεία και την περίθαλψη των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του νησιού μας πρωτεύων ζήτημα, στεκόμαστε δίπλα τους στην πρώτη γραμμή διεκδικώντας δυστυχώς τα αυτονόητα.

Δεν μπορεί να συνεχισθεί άλλο αυτή η κατάσταση σε βάρος των κατοίκων της Ρόδου. Τα όρια των αντοχών των πολιτών του νησιού μας έχουν εξαντληθεί προ πολλού και δεν θα επιτρέψουμε κανείς να παίζει με τόσο σοβαρά θέματα, όπως είναι αυτά της Υγείας.

Εδώ και πολύ καιρό το Κράτος δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του απέναντι στο νησί μας στον τομέα της Υγείας. Ιδιαίτερα στα χωριά μας, οι δομές Υγείας συνεχώς αποδυναμώνονται με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι και να κλονίζεται το αίσθημα ασφαλείας τους.

Τη στιγμή όμως που του οργανωμένο Κράτος δεν τηρεί τα αυτονόητα, οφείλουμε να προχωρήσουμε και σε τοπικές ενέργειες για την ενίσχυση των δομών Υγείας στη Ρόδο μας. Είναι πάγια θέση του προγράμματός μας η επέκταση των δημοτικών ιατρείων σε όλες τις δημοτικές ενότητες. Έχουμε πει πολλές φορές δήμος μπορεί και οφείλει να προχωρήσει στις προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών, όπου αυτό είναι αναγκαίο.

Απαιτείται συνεπώς άμεσος προγραμματισμός για δημιουργία και επέκταση του θεσμού των δημοτικών ιατρείων και ενίσχυσή τους στο σύνολο του νησιού μας. Εμείς δεσμευόμαστε για μία ακόμη φορά ότι θα ξεκινήσουμε από τέτοια σοβαρά ζητήματα την επομένη κιόλας της ανάληψης των καθηκόντων μας.

Στράτος Καρίκης

Υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου

Pin It on Pinterest