Παρέμβαση Σωματείων του ΚΚΕ στον ΟΑΕΔ για έκτακτο επίδομα 600 ευρώ

Παρέμβαση στον ΟΑΕΔ πραγματοποίησαν 4 σωματεία εργαζομένων και η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία και τον Επισιτισμό σήμερα 22 Δεκέμβρη ζητώντας έκτακτο επίδομα 600 ευρώ για όλους τους εγγεγραμμένους ανέργους της περιοχής.

Αντιπροσωπεία των εκλεγμένων συναντήθηκε με τη διευθύντρια του τοπικού υποκατάστηματος και της εξέθεσε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή ενώ κατέθεσε υπόμνημα προς τη Διοίκηση.

Από την πλευρά της, η διευθύντρια ενημέρωσε ότι οι υπάλληλοι μέσα σε αυτές τις συνθήκες, δηλαδή την εκ περιτροπής εργασία, την τηλεεργασία κλπ κάνουν ότι μπορούν.

Το αίτημα αιχμής της κινητοποίησης ήταν η εξασφάλιση έκτακτου επιδόματος ύψους 600 ευρώ για όλους τους ανέργους αφού έχουν μείνει χωρίς εισόδημα τις μέρες των γιορτών. Το μεγαλύτερο μέρος των ανέργων δε δικαιούνται επίδομα με τις προϋποθέσεις που ισχύουν ενώ αυτοί που το δικαιούνται είναι αντιμέτωποι με με μεγάλες καθυστερήσεις, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι θα κάνουν γιορτές χωρίς χρήματα.

Επόμενος σταθμός η τα αγωνιστικά κάλαντα που θα ψάλλουν στην κυβέρνηση εργατικά Σωματεία της περιοχής στις 24 Δεκεμβρίου, ζητώντας να δοθεί άμεσα σε όλους τους ανέργους επίδομα 600 ευρώ!

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου

Σωματέιο Εργαζομένων Miramare

Σωματείο Εργαζομένων Sheraton

Σωματείο Εργαζομένων AmiliaMare

Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία και τον Επισιτισμό