Παρέμβαση-ομιλία Μίκας Ιατρίδη για τη λήψη μέτρων για τους πληγέντες από τη θεομηνία και την αντιμετώπιση των καταστροφών

Την αναστολή πληρωμής ΦΠΑ, του φόρου εισοδήματος, της δόσης του ΕΝΦΙΑ για τους πληγέντες, τη δέσμευση συγκεκριμένων πιστώσεων για την κατασκευή της γέφυρας στο Χαράκι και πιστώσεων για αντιπλημμυρικά έργα, ζήτησε με παρέμβαση της η Μίκα Ιατρίδη.

Τα συλλυπητήρια της στις οικογένειες των θυμάτων της θεομηνίας εξέφρασε η Μίκα Ιατρίδη, σε ομιλία της στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου σημείωσε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου από τη πρώτη στιγμή βρέθηκαν κοντά τους πληγέντες, ενώ καθοριστική υπήρξε η συμβολή των εθελοντών και των τοπικών συμβουλίων. Ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κήρυξε τη Ρόδο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στη συνέχεια, η βουλευτής της Δωδεκανήσου και Ειδική Εισηγήτρια της Ν.Δ. στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2020 ζήτησε να ανασταλούν οι πληρωμές ΦΠΑ, φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ, να δεσμευθούν συγκεκριμένες πιστώσεις μέσω του νέου Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για την κατασκευή της γέφυρας Μάκκαρη στο Χαράκι Ρόδου και γενικά για τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα.

Η Μίκα Ιατρίδη τόνισε ότι οι πληγέντες από τη θεομηνία δεν θα μπορέσουν να εκπληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις εντός των προθεσμιών, ενώ η κατάρρευση της γέφυρας στη Ρόδο έχει χωρίσει το νησί στη μέση, γεγονός που θα έχει τεράστιες επιπτώσεις, όχι μόνο στην καθημερινή ζωή των νησιωτών, αλλά θα δημιουργήσει και σημαντικά προβλήματα κατά την τουριστική περίοδο.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου ζήτησε, ακόμη, την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν από τη θεομηνία, η Σύμη, η Κως και η Κάλυμνος και ένα συνολικό σχεδιασμό για τις υποδομές των νησιών, ο οποίος θα μπορούσε να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Pin It on Pinterest

Share This