Παρέμβαση Κόνσολα για τη δημιουργία Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας Νεογνών στο νοσοκομείο της Ρόδου

Πρωτοβουλία-πρόταση του Μάνου Κόνσολα προς το Υπουργείο Υγείας για τη δημιουργία Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας Νεογνών στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, αφού τονίζει τον υπερτοπικό χαρακτήρα που έχει το νοσοκομείο της Ρόδου, εξυπηρετώντας τις ανάγκες μιας πολυνησιωτικής περιφέρειας, υπογραμμίζει ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει αυτή η μονάδα, αφού:

– Στο νοσοκομείο υπηρετούν ήδη δύο γιατροί με ειδικότητα νεογνολόγου.

– Στο νέο οργανισμό του νοσοκομείου προβλέπεται η ίδρυση και δημιουργία Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας Νεογνών.

– Υπάρχει ο κατάλληλος χώρος που μπορεί να διαμορφωθεί άμεσα.

– Υπάρχει δωρητής, ο οποίος έχει προθυμοποιηθεί να αναλάβει το κόστος του εξοπλισμού της Μονάδας.

Ουσιαστικά, η μόνη κίνηση που θα πρέπει να κάνει το Υπουργείο Υγείας, είναι η πρόσληψη του εξειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού που απαιτείται για τη λειτουργία της Μονάδας Νεογνών.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι η λειτουργία της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας Νεογνών στο νοσοκομείο της Ρόδου, θα σώσει ζωές, θα αναβαθμίσει το επίπεδο παροχής υπηρεσιών και κυρίως θα μειώσει τον αριθμό των αεροδιακομιδών, που έχουν υψηλό κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό ενώ ως διαδικασία ενέχει κινδύνους για τα νεογνά και τις επιτόκους.

Παραθέτει, μάλιστα, στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, το 2020 διακομίστηκαν από το νοσοκομείο της Ρόδου:14 νεογνά και 14 επίτοκοι, ενώ το 2021: 23 νεογνά και 13 επίτοκοι.

Pin It on Pinterest

Share This