Παρέμβαση Κόνσολα για να δοθεί παράταση έως τις 31.3.2022 στις μεταβιβάσεις ακινήτων

Με παρέμβασή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, ζητά την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης προκειμένου να παραταθεί η προθεσμία κατάρτισης συμβολαιογραφικών πράξεων μεταβίβασης ακινήτων με απλή βεβαίωση μηχανικού μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022 και όχι με την ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου, που απαιτεί πολλαπλές δαπάνες.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι πρόσφατα, το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την άμεση κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες που έχουν υποβάλει δηλώσεις γονικής παροχής, δωρεάς και μεταβίβασης ακινήτων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021, να συντάξουν τα σχετικά συμβολαιογραφικά συμβόλαια μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022, με βάση τις αντικειμενικές αξίες που ίσχυαν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Επισημαίνει ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος, όπως έπραξε και την πρώτη φορά, θα πρέπει να εναρμονίσει και πάλι το κανονιστικό πλαίσιο, θεσπίζοντας τη δυνατότητα κατάρτισης συμβολαιογραφικών πράξεων μεταβίβασης ακινήτων με απλή βεβαίωση μηχανικού μέχρι τις 31 Μαρτίου, όπως θα πράξει και το Υπουργείο Οικονομικών για τις μεταβιβάσεις ακινήτων.

Άλλωστε, οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας, της κακοκαιρίας που καθιστά δύσκολες τις μετακινήσεις και των συμβολαιογραφικών γραφείων που έμειναν κλειστά, επιβάλλουν την υιοθέτηση αυτού του μέτρου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες.

Pin It on Pinterest

Share This