«Δίοδος» Παρέμβαση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο μαθητικό πληθυσμό του 3ου και 4ου Λυκείου Ρόδου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, το Κέντρο Πρόληψης Των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Δίοδος» σε συνεργασία με το Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» έστειλαν ένα μήνυμα δύναμης και αισιοδοξίας, πραγματοποιώντας τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου παρέμβαση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο μαθητικό πληθυσμό του 3ου και 4ου Λυκείου Ρόδου.
Σύμφωνα με τη «Θετική Φωνή» τα στοιχεία για το 2014 καταγράφουν πτώση στο πρώτο δεκάμηνο του έτους των περιστατικών λοίμωξης από τον ιό HIV, τόσο στο γενικό πληθυσμό, όσο και στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών ουσιών, συγκριτικά με τις αντίστοιχες περιόδους της προηγούμενης τριετίας. Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι σίγουρα ενθαρρυντική, ωστόσο δεν πρέπει να μας κάνει να εφησυχάζουμε.
Τα επιτεύγματα της ιατρικής επιστήμης μπορεί να έχουν μετατρέψει την HIV λοίμωξη από θανατηφόρο σε μία χρόνια νόσο, ωστόσο σε κοινωνικό επίπεδο οι μάχες που δίνονται για την καταπολέμηση του στίγματος και του κοινωνικού αποκλεισμού παραμένουν πολλές. Τα μηνύματα στήριξης από την ελληνική κοινωνία, δίνουν δύναμη και ελπίδα, πως το HIV/AIDS πέρα από την ιατρική του διάσταση, θα πάψει σύντομα να αποτελεί και μία κοινωνική νόσο αποκλεισμού.
Και αυτό εξαρτάται από όλους μας!

Pin It on Pinterest