Ο Δήμος εξετάζει την παραχώρηση του Δημοτικού Σκοπευτηρίου Αεροβόλων Όπλων στο ΣΚΟΡ

Τις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σκοπευτηρίου Αεροβόλων Όπλων στην οδό Καποδιστρίου, επισκέφτηκαν ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος και ο πρόεδρος του Σκοπευτικού Ομίλου Ρόδου κ. Γιάννης Χαρίτος. Αντικείμενο της αυτοψίας ήταν η εξέταση των υπαρχόντων χώρων και το ενδεχόμενο παραχώρησης του σκοπευτηρίου στο ΣΚΟΡ, που παραμένει ανενεργό από την τελευταία μεγάλη διοργάνωση των Island Games 2007.

«Η Σκοποβολή αν και σχετικά νέο άθλημα στη Ρόδο, έχει ήδη καταγράψει επιτυχίες, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Δεν είναι δυνατόν ο δήμος Ρόδου να παρακολουθεί αμέτοχος την απαξίωση αυτών των μοναδικών χώρων που έγιναν με τα χρήματα του ροδιακού λαού. Η συνδρομή του δήμου στην προσπάθεια του συλλόγου να διεκδικήσει σημαντικές διοργανώσεις, που θα καθιερώσουν τη Ρόδο, ως τον καλύτερο προορισμό για τη διενέργεια αγώνων πρακτικής σκοποβολής, είναι δεδομένη.  Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο παραχώρησης προς τον ΣΚΟΡ που θα καταθέσει μάλιστα και masterplan αναβάθμισης του σκοπευτηρίου» δήλωσε ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Να σημειωθεί ότι το Σκοπευτήριο των Αεροβόλων που βρίσκεται στην πόλη της Ρόδου είναι προσβάσιμο από ΑΜΕΑ και περιλαμβάνει σύγχρονο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό συστημάτων στόχων διεθνών προδιαγραφών RICA Αυστρίας 12 θέσεων, ηλεκτρονικό σύστημα μέτρησης επίδοσης, άνετο χώρο αθλητών, χώρο θεατών, άριστο φωτισμό, κλιματισμό, αποθήκη, WC και WC ΑμεΑ.

Ο Σκοπευτικός Όμιλος Ρόδου έχει ήδη διοργανώσει στο νησί μας διεθνείς αγώνες όπως της σειράς Triple Crown, αλλά και το παγκόσμιο πρωτάθλημα πρακτικής σκοποβολής τον Οκτώβριο του 2011 που συμμετείχαν 64 χώρες και 1.250 αθλητές απ’ όλο τον κόσμο.

Pin It on Pinterest

Share This