Παράταση στην προθεσμία έκδοσης αδειών για την κατά παρέκκλιση δόμηση σε μικρά εκτός σχεδίου οικόπεδα

Σε μία ακόμα παρέμβαση προχώρησε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ.Μάνος Κόνσολας προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με τις ασφυκτικές χρονικές προθεσμίες για την έκδοση οικοδομικής άδειας ή προέγκριση οικοδομικής άδειας σε εκτός σχεδίου οικόπεδα μικρότερων των 4.000 τ.μ. (δηλαδή των 750 τ.μ., των 1.200 τ.μ. και των 2.000 τ.μ.).

Ο Μάνος Κόνσολας ζητά να δοθεί χρονική παράταση παράταση στην προθεσμία έκδοσης οικοδομικής άδειας, που λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου, για τα παρέκκλιση οικόπεδα, μέχρι την ολοκλήρωση όλων των εκκρεμοτήτων.

Αναφέρει ότι υπάρχουν χιλιάδες ιδιοκτήτες που έχουν υποβάλλει ή δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν αίτηση έκδοσης οικοδομικής άδειας.

Υπάρχουν επίσης και περιπτώσεις κατά τις οποίες έχουν δημιουργηθεί εγγενείς δυσχέρειες , όπως για παράδειγμα, η αναγνώριση οδών αναγνώριση οδών με βάση ειδικές μελέτες και η ολοκλήρωση του νέου πολεοδομικού σχεδιασμού, μέσα από τα 227 Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δεν έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Επισημαίνει επίσης ότι ένα πρόσθετο στοιχείο που συνηγορεί στην κατεύθυνση της χρονικής παράτασης είναι και το γεγονός ότι υπάρχουν χιλιάδες ιδιοκτήτες,οι οποίοι απέκτησαν τα αγροτεμάχια ως άρτια και οικοδομήσιμα, πληρώθηκαν οι ανάλογοι φόροι, όμως σήμερα οι ιδιοκτήτες αυτών των οικοπέδων βλέπουν την αξία τους να εκμηδενίζεται, επειδή δεν έχουν καταφέρει να εκδώσουν οικοδομικές άδειες είτε λόγω της πανδημίας και των σχετικών περιορισμών στη λειτουργία των πολεοδομικών υπηρεσιών είτε λόγω των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν με την αναγνώριση οδών και τον πολεοδομικό σχεδιασμό, για τις οποίες δεν ευθύνονται οι ίδιοι.

Pin It on Pinterest