Παράταση στην προθεσμία διαβούλευσης της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης, που αφορά στις προστατευόμενες περιοχές «Natura 2000» στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Με παρέμβασή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, ζητά την πεντάμηνη τουλάχιστον παράταση της διαβούλευσης για την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη για τις περιοχές NATURA 2000 στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Ο Μάνος Κόνσολας τονίζει ότι ουδείς αρνείται ότι πρέπει να τεθούν κανόνες, να προστατευτεί το φυσικό περιβάλλον στα νησιά μας.

Οι κανόνες, όμως, αυτοί θα πρέπει να τύχουν δημοκρατικής νομιμοποίησης και αποδοχής από την τοπική κοινωνία.

Οι κανόνες που θα τεθούν πρέπει να γίνουν κτήμα των πολιτών και θα πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια προς αυτή την κατεύθυνση.

Αναφέρει ότι πρόκειται για μια διαδικασία μείζονος σημασίας, αφού μέσα από αυτή την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη καθορίζονται χρήσεις γης και μέτρα διαχείρισης, σε νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, βραχονησίδες και θαλάσσιες ζώνες.

Επισημαίνει, επίσης, ότι στον ένα μήνα της διαβούλευσης ήταν αδύνατο για τους δήμους, τους φορείς και τους πολίτες να μελετήσουν και να αξιολογήσουν το περιεχόμενο αλλά και τις επιπτώσεις της μελέτης, που είναι ογκώδης.

Pin It on Pinterest

Share This