Παράπονα για την πλωτή παράγκα στην Κολώνα

Πολλά παράπονα κάτοικων του νησιού και καταγγελίες στο Rodosreport αφορούν την συγκεκριμένη κατασκευή σε περίοπτη μάλιστα θέση στην Κολώνα .

Η εν λόγω κατασκευή που θυμίζει πλωτή παράγκα έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στα social media καθώς η παρουσία της μπροστά απο τα τείχη της Μεσαιωνικής Πόλης προβληματίζει τους κατοίκους του νησιού.

Πρόκειται επι της ουσίας για παράγκα που έχει στηθεί πάνω σε καΐκι για να λειτουργήσει σαν μαγαζί!

Για την κατασκευή έχει ενημερωθεί τόσο το Λιμεναρχείο Ρόδου όσο και το Λιμενικό Ταμείο τα οποία ωστόσο δείχνουν πρωτοφανή αδράνεια λίγο πριν την έναρξη της σαιζόν και πριν οι τουρίστες αλλά και οι μόνιμοι κάτοικοι αντικρύζουν καθημερινά αυτό το θέαμα που δεν συνάδει με την εικόνα του μνημείου της Μεσαιωνικής Πόλης , ενώ ελλοχεύει και ο κίνδυνος και άλλοι να μιμηθούν την κατασκευή και να μετατραπεί η Κολώνα σε πλωτή παραγκούπολη.

Η εικόνα αυτή δυστυχώς υπάρχει στο σημείο αρκετό καιρό ώστε οι αρμόδιοι θα έπρεπε αυτοβούλως να προβούν σε ενέργειες καθώς την αντίκρυζαν κάθε μέρα.

Φυσικά υπάρχουν και ερωτήματα για την νομιμότητα της κατασκευής , για την ασφάλεια της και φυσικά για την αισθητική που δεν συμβαδίζει με το προστατευόμενο μνημείο της Unesco.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ