«Παραμύθι χωρίς όνομα», για μικρούς και μεγάλους, σε σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη

Στη Ρόδο, η πολυσυζητημένη παράσταση «Παραμύθι χωρίς όνομα», για μικρούς και μεγάλους, σε σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη (που υπογράφει και το κείμενο) και Χριστίνας Κουλουμπή.

Το έργο, που χαρακτηρίζεται ως «η παράσταση της χρονιάς» βασίζεται στο υπέροχο παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα και παρόλο που γράφτηκε πριν σχεδόν έναν αιώνα, παραμένει επίκαιρο προβάλλοντας ηθικούς κανόνες και θέτει τα παιδιά σε διεργασίες ανακάλυψης αξιών.

Μια παράσταση, βασισμένη στην προσεγμένη λεπτομέρεια, που αναδεικνύει τις αρετές της εργασίας, της δικαιοσύνης, της προσπάθειας,

της ανδρείας, της συλλογικότητας σε αντίθεση με την τεμπελιά, την αδικία, την παραίτηση, τη δειλία και τον ατομισμό.

Επί πλέον, τα ονόματα όλων των ηρώων, αντικατοπτρίζουν με έξυπνο τρόπο τον χαρακτήρα του καθενός.

Λίγα λόγια για την υπόθεση της παράστασης:

Στο βασίλειο των Μοιρολατρών ο Αστόχαστος γιος του βασιλιά Συνετού, διαδέχεται τον πατέρα του στον θρόνο.  Ο νέος βασιλιάς ενδιαφέρεται μόνο για διασκέδαση και καλοπέραση.  Όπως είναι φυσικό σε λίγο καιρό το βασίλειο καταρρέει. Το θησαυροφυλάκιο αδειάζει! Η χώρα δανείζεται συνέχεια και ο τόπος ερημώνει. Μην αντέχοντας αυτή την κατάσταση ο γιος του βασιλιά αποφασίζει να δράσει.  Με βοηθό την μικρή του αδερφή και μετά από πολλές περιπέτειες θα κατορθώσει να εμπνεύσει πίστη και εμπιστοσύνη στον λαό του ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουν να ανορθωθεί η χώρα.

Το βασιλόπουλο, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, θα μπορούσε να είναι ο νέος Έλληνας που βρίσκει τη δύναμη και τον τρόπο ώστε να ξαναγεννηθεί η πατρίδα του.

Η εκδήλωση είναι φιλανθρωπικού χαρακτήρα και τα έσοδα, θα διατεθούν για την αγορά απιδινωτών που θα δοθούν σε σχολικά συγκροτήματα του νησιού μας.

Διοργάνωση: Λέσχη Lions Hellioussa Rhodes,

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023ώρα 20:30

Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου

Pin It on Pinterest