Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για τη στελέχωση του φαρμακείου του περιφερειακού καταστήματος του ΕΟΠΥΥ στη Ρόδο

ΘΕΜΑ: «Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για τη στελέχωση του φαρμακείου του περιφερειακού καταστήματος του ΕΟΠΥΥ στη Ρόδο»

Το ζήτημα της άμεσης στελέχωσης με φαρμακοποιό του περιφερειακού καταστήματος του ΕΟΠΥΥ στη Ρόδο, αναδεικνύει με παρέμβασή του προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Βορίδη, και τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Δ. Κοντό, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μ. Κόνσολας.
Με την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον» ο κ. Κόνσολας ζητά να αποσπαστεί φαρμακοποιός ή εναλλακτικά να υπογραφεί σύμβαση με άλλο φαρμακοποιό προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των ασφαλισμένων.
Ο βουλευτής Δωδεκανήσου τονίζει ότι μετά τη συνταξιοδότηση του ενός φαρμακοποιού που υπηρετούσε στο περιφερειακό κατάστημα του ΕΟΠΥΥ, υπάρχει μείζον πρόβλημα αφού το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ εξυπηρετεί προμήθειες φαρμάκων για το νοσοκομείο αλλά και 100 άτομα την ημέρα, κυρίως καρκινοπαθείς.
Το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ. Κόνσολα έχει ως εξής:

Ρόδος, 27 Αυγούστου 2014
Εξαιρετικά Επείγον
Προς:
Αξιότιμο κύριο
Κοντό Δημήτρη,
Πρόεδρο Ε.Ο.Π.Υ.Υ
Κοινοποίηση:
Αξιότιμο κύριο
Βορίδη Μάκη,
Υπουργό Υγείας
Κύριε Πρόεδρε,

Στο φαρμακείο του περιφερειακού καταστήματος του ΕΟΠΥΥ στη Ρόδο συνταξιοδοτήθηκε ο ένας φαρμακοποιός με αποτέλεσμα να δημιουργείται οξύ πρόβλημα σε ό, τι αφορά στην απρόσκοπτη λειτουργία του.
Το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ καλύπτει τις προμήθειες φαρμάκων για το νοσοκομείο και εξυπηρετεί 100 άτομα σε ημερήσια βάση, οι οποίοι είναι κατά κύριο λόγο καρκινοπαθείς.
Αν δεν υπάρξει άμεση στελέχωση της θέσης του φαρμακοποιού οι ασφαλισμένοι θα υποβληθούν σε τεράστια ταλαιπωρία αφού η έγκριση και η εκτέλεση των συνταγών θα πρέπει να επικυρωθούν από την Αθήνα.
Ζητώ την άμεση και προσωπική σας παρέμβαση για τη στελέχωση του φαρμακείου του Περιφερειακού καταστήματος του ΕΟΠΥΥ στη Ρόδο, είτε με άμεση απόσπαση φαρμακοποιού είτε με υπογραφή σύμβασης, είτε με άμεση προκήρυξη θέσης.
Αναμένω ενημέρωση για τις ενέργειές σας ευελπιστώντας ότι αντιλαμβάνεστε το μέγεθος του προβλήματος.
Με εκτίμηση
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου

Pin It on Pinterest