Σοκ: 940 Ελληνες παρακολουθούσαν online βιασμούς βρεφών

Σοκαριστικά και ανατριχιαστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και αφορούν τα φαινόμενα παιδεραστίας αλλά και ορισμένες από τις πιο ειδεχθείς περιπτώσεις. 
Οι ερευνητές της Δίωξης παρακολουθούν επί 24ωρης βάσης τις ανταλλαγές σεσημασμένων αρχείων μέσω του σύγχρονου υπερόπλου CPS (Child Protection System).Το λογισμικό δείχνει στους αστυνομικούς ανά πάσα στιγμή πόσα άτομα παρακολουθούν online βιασμούς παιδιών και τα IP αποτυπώματα των υπολογιστών τους.
Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», οι αστυνομικοί βρήκαν ότι 940 Ελληνες έχουν παρακολουθήσει βιασμούς παιδιών στο Διαδίκτυο. Πρόκειται, μάλιστα, για άτομα που δεν διστάζουν να παρακολουθήσουν φρικιαστικές πράξεις όπως βιασμούς βρεφών, αλλά και παιδιών ηλικίας μέχρι οκτώ ετών.
Μόνο τον τελευταίο χρόνο, η Δίωξη έχει προχωρήσει σε 110 συλλήψεις παιδόφιλων. Σε αρκετές από αυτές τις περιπτώσεις οι δράστες είχαν προλάβει να διαγράψουν με τη χρήση ειδικών προγραμμάτων από τον υπολογιστή τους το παράνομο υλικό με αποτέλεσμα να αποφύγουν το Αυτόφωρο.
«Η πιο δύσκολη ώρα είναι όταν έρχεται αντιμέτωπος με τις πιο αρρωστημένες ορέξεις των παιδόφιλων. Όταν μέσω των πολύ σύγχρονων λογισμικών μας παρακολουθούμε στην οθόνη μας αυτό που βλέπουν εκείνοι στους δικούς τους υπολογιστές. Δυστυχώς, υπάρχουν Έλληνες που παρακολουθούν online βιασμούς βρεφών. Πληρώνουν συνδρομή σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες που λειτουργούν μέσω υποανάπτυκτων χωρών και βλέπουν τέτοια βίντεο», σημειώνει στον Ελεύθερο Τύπο ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης.
«Οι άνθρωποι αυτοί είναι άρρωστοι. Βλέπουν αυτά τα αποτροπιαστικά βίντεο γιατί δεν μπορούν να βιάζουν παιδιά. Καλύπτουν έτσι το αρρωστημένο πάθος τους. Όσο για το προφίλ τους, είναι άτομα της διπλανής πόρτας από όλες τις κοινωνικές τάξεις. Από ανθρώπους που δεν έχουν τελειώσει το γυμνάσιο μέχρι γιατρούς, καθηγητές και αρχιμανδρίτες! Πολλοί από αυτούς έχουν οικογένεια και παιδιά», υπογραμμίζει.
Το πρόγραμμα CPS
Το CPS, το οποίο κοστίζει περίπου 3.000.000 ευρώ το προμηθεύτηκε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης πριν από περίπου δύο χρόνια, μπορεί και κατηγοριοποιεί τους παιδόφιλους που βλέπουν live τα αποτροπιαστικά βίντεο ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών που απεικονίζονται σε αυτά.
Έτσι, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ξέρουν ποιοι από αυτούς είναι πιο επικίνδυνοι και δίνουν προτεραιότητα στη σύλληψή τους. Όταν εντοπίσουν κάποιον από αυτούς για τον οποίο υπάρχουν ενδείξεις ότι διασυνδέεται με διεθνή κυκλώματα διακίνησης σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας, αμέσως σημαίνει στην Υπηρεσία συναγερμός.
Ενημερώνουν την Εισαγγελία και αφού ο εισαγγελέας υπογράψει την απαιτούμενη διάταξη, τότε στέλνουν αίτημα στον παροχέα – εταιρία υπηρεσιών διαδικτύου.
Μετά την έγκριση του αιτήματος από την εταιρία, στήνεται η επιχείρηση των αστυνομικών που κάνουν έφοδο στο σπίτι όπου βρίσκεται ο διαχειριστής του «βρώμικου» υπολογιστή.

Pin It on Pinterest