Παραιτήθηκε από Μητροπολίτης Γάνου & Χώρας Ο γέροντας Αμφιλόχιος

Δεκτή έκανε σήμερα την παραίτηση του γέροντα Αμφιλοχίου από την Ιερά Μητρόπολη Γάνου & Χώρας το Οικουμενικό Πατριαρχειο .

Όπως είναι γνωστό ο γέροντας Αμφιλόχιος προ ολίγου καιρού νοσηλεύτηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου , απ’ όπου εξήλθε και η υγεία του είναι αρκετά επιβαρυμένη γι αυτό έθεσε στη διάθεση του Πατριαρχείου όσο βρισκόταν στο νοσοκομείο την παραίτηση του από την Ιερά Μητρόπολη Γάνου & Χώρας, η οποία σήμερα έγινε δεκτή.

Παρότι είχε λάβει τον τίτλο του Μητροπολίτη Γάνου και Χώρας τιμητικά μετά την παραίτηση του από τη Μητρόπολη Νέας Ζηλανδίας λόγω ηλικίας, ο γέροντας βρέθηκε εκεί και επιτέλεσε σημαντικό έργο και ιεραποστολή όπως σε όλη του τη ζωή μέχρι και πριν από λίγες ημέρες.

Από την απόφαση του αυτή , προνομιούχα είναι η Ρόδος και οι πολίτες της καθώς σε αυτήν την πολύ δύσκολη και περίεργη εποχή , θα έχουμε κοντά μας τον αγαπητό γέροντα με τη σοφία και την αγιότητα του. Θα είναι πλέον πνευματικός πυλώνας στήριξης για όλους και ιδιαιτέρως για τους νέους, τους οποίους πάντοτε ο γέροντας καθοδηγούσε με την πνευματικότητα του , την αγάπη, τη σύνεση και την υπομονή.

Pin It on Pinterest

Share This