Η 8η Μαΐου του 1945 θεωρείται σαν ημέρα λήξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που προκάλεσε στην ανθρωπότητα τρομερές υλικές καταστροφές, καθυστέρηση σε όλους τους τομείς των ανθρώπινων δραστηριοτήτων και προπάντων θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων.
Η Γερμανία αναγκάστηκε να συμφωνήσει στην άνευ όρων παράδοση ολόκληρου του γερμανικού στρατού με τη συνθηκολόγηση της Ρεμς στις 7 Μαΐου του 1945, που ήταν όχι μόνο ηττημένη, αλλά είχε χάσει κάθε πολιτική ύπαρξη και μάλιστα κάθε είδους νομική υπόσταση.
H συμφωνία ετέθη σε ισχύ από την 8η Μαΐου του 1945.
Την ίδια μέρα, 8η Μαΐου του 1945, ο Γερμανός στρατηγός Otto Wagener, υπέγραψε τη Σύμη την παράδοση της Δωδεκανήσου στους συμμάχους.
Δεν μπορεί κανείς να μην αναφερθεί και στους στίχους του Φιλόλογου Καθηγητή μας Φώτη Βαρέλη
«Σήμερα κρυφομίλησε η λευτεριά με μένα, πάψετε 12νησα νάστε συλλογισμένα.»
Πέρασαν από τότε 71 (Εβδομήντα Ένα) χρόνια.
Και σήμερα την ίδια ημέρα που εορτάζουμε την επέτειο της παράδοσης άνευ όρων των Γερμανικών Στρατευμάτων Κατοχής στη Σύμη την ίδια ημέρα 8 Μαΐου η Ελληνική Βουλή Υπογράφει με την απόφαση που παίρνει την παράδοση Άνευ Όρων της Χώρας μας στους «δανειστές»
Άξιος ο μισθός σας κκ. Εθνοπατέρες.
Ιστορική στιγμή και Ιστορική απόφαση του κάθε Βουλευτή να ψηφίσει ή ΟΧΙ την Άνευ Όρων Παράδοση της Ελλάδας στους «δανειστές» ή στις « αγορές» αν προτιμάτε.
Μια απόφαση που θα έχει ως συνέπειες για τους Έλληνες μεγάλες υλικές καταστροφές, καθυστέρηση σε όλους τους τομείς των ανθρώπινων δραστηριοτήτων και το θάνατο πολλών συμπατριωτών μας.
Ο Λαός μας λέει ότι η ζωή κάνει κύκλους , το ίδιο και η Ιστορία.
Σήμερα 71 (Εβδομήντα Ένα) χρόνια μετά μπορούμε να επαναλάβουμε τους στίχους του Φιλόλογου καθηγητή μας ή μήπως αν ζούσε θα τους τροποποιούσε και θα έγραφε :
«Σήμερα κρυφομίλησε η καταχνιά με μένα πάψετε Δωδεκάνησα νάστε ευτυχισμένα»
Χατζής Ν. Χατζηευθυμίου