Γ.Παππάς : “…σάς έφταιξε ο αστυνομικός και δεν σάς φταίει η δική σας ανικανότητα;”

Με αφορμή το περιστατικό με τον αστυνομικό που τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο τ. βουλευτής Δωδεκανήσου και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ιωάννης Παππάς προέβη στην ακόλουθη δήλωση :  

 

Η κυβέρνηση ανήμπορη να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό πρόβλημα που βρίσκεται σε έξαρση τον τελευταίο καιρό και μαστίζει τα νησιά μας με τις αθρόες αποβιβάσεις παράτυπων προσφύγων αντί να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στην τοπική κοινωνία της Κω αλλά και απέναντι σε όλους τους

 

Έλληνες και να δώσει λύση έσπευσε να επιρρίψει τις ευθύνες στον αστυνομικό που προσπαθεί μαζί με τους λιγοστούς συναδέλφους του να αντιμετωπίσει καθημερινά τους χιλιάδες μετανάστες και παράλληλα να φροντίζουν την τάξη, την ήρεμη και ασφαλή διαμονή των χιλιάδων επισκεπτών μας. 

 

Είναι γνωστό στην κοινωνία της Κω ότι οι αστυνομικοί έχουν δεχτεί επιθέσεις, από τους μετανάστες ενώ καθημερινά τους ασκούνται τρομερές πιέσεις, γνωρίζοντας την διάλυση του κρατικού μηχανισμού ενώ οι λιγοστοί αστυνομικοί λόγω των ελλείψεων αναγκάζονται να εργάζονται χωρίς ωράρια και χωρίς ξεκούραση.   

 

Ο Πρωθυπουργός, η κυβέρνηση και οι υπουργοί του, αντιμετωπίζουν το ζήτημα με πρωτοφανή ανευθυνότητα και με παιδαριώδη προχειρότητα, αντί να αναλάβουν σοβαρές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των αστυνομικών και λιμενικών τμημάτων και την εξεύρεση χώρων προσωρινής κράτησης ώστε να μην υπάρχει αυτή η κατάσταση με τις καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων σε κεντρικά σημεία των νησιών δημιουργώντας και κοινωνικά προβλήματα.

 

Παράλληλα θα πρέπει να αντιληφθούν ότι χρειάζονται δραστικά μέτρα και περιφρούρηση και φύλαξη των συνόρων μας κυρίως από την θάλασσα.

 

Οι 2,5 εκατομμύρια μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί στα απέναντι παράλια είναι θέμα χρόνου να περάσουν στην δικιά μας όχθη.

 

Δεν το αντιλαμβάνεστε επιτέλους Εσείς της Αριστερής κυβέρνησης…… αλλά σάς έφταιξε ο αστυνομικός και δεν σάς φταίει η δική σας ανικανότητα;

 

Αντί να ενισχύσουν τα σύνορα με περιπολίες, το ναυτικό, το λιμενικό και να στείλουν ενισχύσεις στην (ΕΛΑΣ ) στην Αστυνομική Διεύθυνση που είναι κατά 50% μειωμένη η δύναμη της, στέλνουν αστυνόμους για να ερευνήσουν εις βάθος την υπόθεση της σφαλιάρας …

 

Στα νησιά μου λένε: «Ε, ρε σφαλιάρες που τους χρειάζονται!»

 

Επιτέλους κυβερνήστε, διοικήστε, διαφυλάξτε και φυλάξτε τα νησιά μας, τους κατοίκους τους και τον τουρισμό μας.   

 

Θυμίζετε την παλιά διαφήμιση επιχείρησης «ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ»!

 

Όνειδος.