Πλησιάζουν Χριστούγεννα …Παππούδες & Γιαγιάδες του ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου σε δράση!

Πιστοί στο χριστουγεννιάτικο ραντεβού τους και εφέτος τα ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής πληροφόρησης Ρόδου της ΑΝΔΩ, πρόκειται να μεταβούν σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και σχολεία του νησιού της Ρόδου, προκειμένου μαζί με τους μαθητές να τραγουδήσουν κάλαντα, να αφηγηθούν χριστουγεννιάτικα παραμύθια και να φτιάξουν όλοι μαζί κουραμπιέδες και μελομακάρονα.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου θα επισκεφτούν το νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο των Καλαβαρδών και τον δημοτικό παιδικό σταθμό Φανών, ενώ την Δευτέρα 14 και Τρίτη 15 Δεκεμβρίου θα μεταβούν στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς: 3ος – Βορείου Ηπείρου, 2ος – Χρ. Τσιγγάντε και Νέου Νοσοκομείου.

Στις συναντήσεις της Τρίτης Ηλικίας με τους λιλιπούτειους μαθητές επιχειρείται να μεταδοθεί όχι μόνο το όνειρο και η μαγεία των Χριστουγέννων, αλλά τα ήθη και έθιμα του τόπου μας μέσα από την αφήγηση και τη βιωματική διαδικασία. Στα παιδικά μυαλά χαράζεται με τη βοήθεια της μουσικής, των παραδοσιακών παιχνιδιών, της θεατρικής αναπαράστασης αλλά και των μυρωδιών μέσα από το πλάσιμο και το ψήσιμο των κουραμπιέδων το ιδεώδες των Χριστουγέννων.

Αρωγός και συμπαραστάτης της πρωτοβουλίας από την έναρξή της είναι το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Ρόδου της ΑΝΔΩ, που στοχεύει πέρα από την ενημέρωση σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη διατήρηση και αναπαραγωγή των τοπικών παραδόσεων.

Pin It on Pinterest

Share This