Το δάσος με τα λεφτά του κ. Τσίπρα και ο 4 μάγος! Γράφει ο Ιωάννης Παππάς

Το δάσος με τα λεφτά του κ. Τσίπρα  και ο 4 μάγος!
Γράφει ο Ιωάννης Παππάς
Μία ανάσα πριν τις γιορτές, ο ελληνικός λαός παρακολουθεί τις πολιτικές εξελίξεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Από τη μία οι λυσσαλέες προσπάθειες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να δημιουργήσει ρήγμα στο πολιτικό σκηνικό και να κλονίσει και την τελευταία δόση αξιοπιστίας του πολίτη στο δημοκρατικό μας πολίτευμα, και από την άλλη, μερικά από τα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης που δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και ακολουθούν τον ολισθηρό δρόμο της φαιδρότητας.
Ο αρχηγός του Σύριζα, Αλέξης Τσίπρας, καταναλώνεται σε ύβρεις, καταγγελίες και κατά μέτωπον επιθέσεις και στην ακατάσχετη υποσχεσιολογία χωρίς περιεχόμενο.
Και τι δεν υπόσχεται ο κ. Τσίπρας, με δήθεν «ρεαλιστικά και κοστολογημένα» μέτρα, τα οποία ανακοινώνει συνεχώς ενώ κρατά πάντα το βλέμμα στην εκλογική πελατεία του και στην υφαρπαγή ψήφων με κάθε τρόπο.
Το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης του Σύριζα, περιλαμβάνει τα απίστευτα: θα σκίσει το Μνημόνιο, θα διαγράψει το χρέος, θα κλείσει τις τράπεζες, θα πάρει τα λεφτά από την πλουτοκρατία και θα τα μοιράσει στους φτωχότερους, θα χαρίσει τα χρέη στην Εφορία, θα δώσει δωρεάν ρεύμα, θα δώσει κουπόνια σίτισης σε 300.000 άπορες οικογένειες, θα καταργήσει όλους τους φόρους, θα επαναπροσλάβει όσους απολύθηκαν από δημόσιες υπηρεσίες, θα κάνει 1εκ προσλήψεις (γενικού περιεχομένου) και πόσα άλλα…
Δηλαδή, σα να περιμένουμε τον 4ο Μάγο με τα δώρα στην Βηθλεέμ μέσα στις γιορτές, που θα έρθει και θα λύσει όλα μας τα προβλήματα με μια κίνηση, θα εξαλείψει κάθε οικονομικό κανόνα της αγοράς και θα μας ταϊσει με… χρυσά κουτάλια!
Οι Έλληνες, όμως, δεν ξεχνούν. Θυμούνται τι σημαίνουν τέτοιες υποσχέσεις και μπουρδολογίες διότι τις έχουν πληρώσει πολύ ακριβά. Από το ‘Θα φάμε με χρυσά κουτάλια’ της δεκαετίας του ’80, περάσαμε στο ‘Λεφτά Υπάρχουν’ του 2009 και τώρα βρισκόμαστε ενώπιον μίας ακόμη μεγάλης απάτης: αυτής του Αλέξη Τσίπρα που από τη μία θέλει να πει ‘Go Way κυρία Μέρκελ’ και από την άλλη φωνάζει ότι ‘Eμείς θα παίζουμε τη λύρα κι οι αγορές θα χορεύουν πεντοζάλη’!
Φαίνεται ότι οι Μάγοι με τα Δώρα είχαν κάποιο ελληνικό χαρακτηριστικό. Οι δύο Παπανδρέου και ο διάδοχός τους Τσίπρας επέλεξαν τα ίδια ψέμματα για να παραπλανήσουν τον ελληνικό λαό να τους ψηφίσει.
Ως εδώ όμως και μη παρέκει. Η Ελλάδα καταστράφηκε από τα ψέμματα, πίστεψε στις επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις κι έφτασε στο χείλος του γκρεμού να παλεύει με πολλά ανοιχτά μέτωπα. Οι Έλληνες πλήρωσαν με το παραπάνω τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και τα παραμύθια της Χαλιμάς. Τώρα που καταταφέραμε να πάρουμε μια ανάσα, εμφανίζεται ο κ. Τσίπρας ως νέος ‘μεσσίας’ να μας λύσει όλα τα προβλήματα μέσα σε μια μέρα λες και αυτή η κυβέρνηση δεν ήθελε να κάνει ακριβώς το ίδιο. Δεν θα ήθελε ο Αντώνης Σαμαράς να σκίσει το μνημόνιο, να καταργήσει τους φόρους, να δώσει παροχές αβέρτα και να αντί για απολύσεις να κάνει συνεχώς προσλήψεις;
Έλεος.
Δεν ζούμε πια στο σκοταδισμό. Ο κόσμος κατάλαβε τις προθέσεις της αντιπολίτευσης που με οποιοδήποτε τρόπο προσπαθεί να παραπλανήσει τους κουρασμένους ψηφοφόρους και τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες με την ατέλειωτη υποσχεσιολογία.
Ο Έλληνας όμως, δεν θα χαθεί και πάλι μέσα στο δάσος με τα λεφτά που υπόσχεται ότι θα του δώσει ο κ. Τσίπρας.
Ο Έλληνας, κατάλαβε ότι δεν μπορεί να επαναληφθεί ο Απρίλιος του 2012 όταν με τον φόβο του grexit και το ενδεχόμενο να εκλεγεί ο Σύριζα, αποσύρθηκαν καταθέσεις 17 δισ ευρώ (και σύμφωνα με τον τότε διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλο, προσγειώθηκαν τα αεροσκάφη με τα ευρώ για να μην μείνουν ούτε λεπτό τα ΑΤΜ χωρίς χαρτονομίσματα!)
Ο ελληνικός λαός, γνωρίζει τώρα πια, ποιος του λέει ψέμματα και ποιος την αλήθεια. Γνωρίζει ποιος θέλει να παίξει τον ρόλο του 4ου Μάγου με τα δώρα και ποιος είναι αυτός που εργάζεται σκληρά με βάση τα αληθινά δεδομένα της οικονομίας με γνώμονα την ανάπτυξη και το μέλλον της χώρας.
Ούτε δάσος με λεφτά, ούτε μαγικά κόλπα.
Απλή αριθμητική. Δουλειά και σοβαρότητα.
Τώρα πια είμαστε όλοι γνώστες αυτής της κατάστασης και μπορούμε να σκεφτούμε ποιος είναι ο εγγυητής για το μέλλον της χώρας.
Ας αφήσουμε τα παραμύθια και ας κοιτάξουμε την πραγματικότητα. Μόνη πολιτική σταθερά παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία που είπαν και λένε την αλήθεια στον λαό χωρίς λαϊκισμούς και ψεύτικες υποσχέσεις.
Ήρθε η ώρα να τους δώσουμε όλοι μαζί την απάντηση που τους αρμόζει.Ας αφήσουμε τους Μάγους ήσυχους να πάνε τα δώρα τους στην Βηθλεέμ και ας δούμε εμείς το μέλλον με όραμα με διάθεση και ασιοδοξία . Καλά Χριστούγεννα σε όλους και όλες και Χρόνια Πολλά

Pin It on Pinterest