Ι. Παππάς: “‘Ο κ. Τσίπρας θέλει να επιστρέψει η Ελλάδα στον τουρισμό των ρουμς του λετ και του κρις κραφτ’”

Δελτίου Τύπου: Παππά Ιωάννη

‘Ο κ. Τσίπρας θέλει να επιστρέψει η Ελλάδα στον τουρισμό των ρουμς του λετ και του κρις κραφτ’

 

Έκπληξη και απορία προκαλούν οι δηλώσεις του προέδρου ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό. Εξήγγειλε την ίδρυση νέας κρατικής αεροπορικής εταιρείας αλλά και τη δημιουργία μιας αναπτυξιακής τράπεζας υπό κρατικό έλεγχο!

Φαίνεται ότι για τον κ. Τσίπρα τα παθήματα του παρελθόντος δεν έχουν γίνει μαθήματα. Επιμένουν να εφευρίσκουν τρόπους για να διορίσουν ημέτερους και να φορτώσουν τον Ελληνικό λαό με νέα χρέη και ελλείμματα, ιδρύοντας μια νέα κρατική Ολυμπιακή και να μοιράσουν τις κρατικές επιχορηγήσεις στα δικά τους παιδιά.

Φαίνεται πως στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πολλούς τρόπους στο πρόγραμμά τους για να μην παράγεται πλούτος στη χώρα και ονειρεύονται να αναβιώσουν το αποτυχημένο ‘μοντέλο’ που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία, αυτό της δημιουργίας κρατικών επιχειρήσεων, τις ζημιές των οποίων θα πληρώνουν οι φορολογούμενοι.

Ανέφεραν δε ότι θα άρουν το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και θα ‘επανεξετάσουν όλες τις συμβάσεις παραχώρησης γης’. Για άλλη μια φορά τορπιλίζουν την τουριστική ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο, από την οποία η τοπική οικονομία περιμένει πολλά και προτιμάνε να μην κερδίσει το κράτος χρήματα από την αξιοποίηση της περιουσίας του, χρήματα που θα ξαλαφρώσουν τον Έλληνα φορολογούμενο.

Να μας απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκάθαρα, αν προτιμάει το Γκολφ Αφάντου να παραμείνει για ακόμα μια φορά στα δήθεν «αναπτυξιακά» χέρια του κράτους, έρημο και αναξιοποίητο?.

 

Στοχοποίησε μεταξύ άλλων τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και το all inclusive, μιλώντας για εναλλακτικό τουρισμό!

Τα all inclusive, παρόλο που δεν είναι το επιθυμητό μοντέλο τουρισμού για τη χώρα μας, είναι μια διεθνής τάση και πρακτική, από την οποία δεν μπορούμε να αυτοεξαιρεθούμε, καθώς αντιμετωπίζουμε έντονο ανταγωνισμό από τις άλλες μεσογειακές χώρες. Σημειώνω ότι τα ξενοδοχεία all inclusive αντιπροσωπεύουν το 2,2% των ξενοδοχειακών μονάδων στην Ελλάδα, ενώ αποφέρουν έσοδα 2 δις ευρώ.

Έχει η ελληνική οικονομία την πολυτέλεια να διώχνει τουρίστες και να τους στέλνει στους ανταγωνιστές, όπως έγινε με την κρουαζιέρα; Η ακόμα χειρότερα να χάνει 2 δις έσοδα; Ήδη ο ΣΕΤΕ και το Υπουργείο Τουρισμού εξετάζουν τρόπους για να εφαρμόζεται αυτό το σύστημα σε συνδυασμό με εξωτερικά συνεργαζόμενα εστιατόρια και μπαρ, το οποίο θα αποτελέσει την ελληνική ανταγωνιστική εκδοχή  σε αυτό το είδος τουρισμού.

Μάλλον ο κ. Τσίπρας θέλει η Ελλάδα να επιστρέψει στην εποχή των ‘ρουμς του λετ’ και του φθηνού τουρισμού.

Να πληροφορήσουμε τους ειδήμονες τουριστικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, ότι για την τουριστική σεζόν του 2015, έχει ήδη ξεκινήσει το pre-booking από τα πρακτορεία του εξωτερικού. Διακηρύξεις του τύπου «δεν πληρώνω» είτε «θα κουρέψουμε» αυτά που μας δάνεισαν τα άλλα κράτη, δυσφημούν τη χώρα στο εξωτερικό, πλήττουν την αξιοπιστία της και υπονομεύουν τις προσπάθειες του ελληνικού λαού.

Ας σταματήσει επιτέλους ο ΣΥΡΙΖΑ να λαϊκίζει και να τραβάει συνεχώς το χαλί στις προσπάθειες της χώρας να ανακάμψει.

 

Παππάς Κ. Ιωάννης

τ.Βουλευτής  Δωδ/νήσου

μέλος Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ

Οικονομολόγος