Πάντα μπροστά με πυξίδα το μέλλον – Γράφει ο Αντιπεριφερειάρχης Κάλλιστος Διακογεωργίου

Σ΄αυτούς τους δύσκολους και μεταβατικούς καιρούς που βιώνουμε είναι κυρίαρχο το ρηθέν του Ηράκλειτου «τα πάντα ρει». Τα πάντα διαρκώς μεταβάλλονται, η αβεβαιότητες πληθαίνουν, οι ανάγκες μας αυξάνονται και οι σταθερές κλονίζονται. Οι κρίσεις που ταλανίζουν τη χώρα μας είναι αλλεπάλληλες. Η δεκαετής οικονομική κρίση η οποία μας υπέβαλε σε βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή και πειθαρχία, όπου κατά τη διάρκεια της πολλοί συμπολίτες μας βρέθηκαν ενώπιον δυσάρεστων καταστάσεων. Άλλοι έχασαν το εισόδημα τους και τέθηκαν στην ανεργία, άλλοι είδαν τα εισοδήματα τους να μειώνονται κατά το ήμισυ, επιχειρήσεις έκλεισαν και οι προσοντούχοι νέοι μας αναζήτησαν ένα καλύτερο αύριο σε άλλες πατρίδες.

Εξερχόμενοι από την δεκαετή οικονομική κρίση και προτού καν καταφέρουμε να ορθοποδήσουμε, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την πρωτοφανή σε ένταση και διάρκεια πανδημία, η οποία συγκλόνισε τον πλανήτη. Για να αναχαιτιστεί η υγειονομική κρίση χρειάστηκε να ληφθούν πρωτοφανή περιοριστικά μέτρα που για ακόμη μια φορά άλλαξαν τη ζωή μας. Οι άνθρωποι κλείστηκαν στα σπίτια τους, οι κοινωνικές σχέσεις περιορίστηκαν έως σχεδόν εκμηδενίστηκαν και νέες καινοτόμοι μέθοδοι εργασίας και συναλλαγών εισέβαλαν στην καθημερινότητα μας. Όμως η ισορροπία δεν αποκαταστάθηκε. Καινούργιοι κίνδυνοι πληθωριστικοί, νομισματικοί και γεωπολιτικοί αναδείχθηκαν οι οποίοι δρουν υπονομευτικά στην προσπάθεια ανάκαμψης και εξόδου από την υγειονομική κρίση με τις όποιες προεκτάσεις της.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη μας, Γιώργο Χατζημάρκο, όλα αυτά τα χρόνια, μέσα σε δύσκολες, αντίξοες και ασύμμετρες συνθήκες δουλέψαμε (και εξακολουθούμε) συστηματικά, μεθοδικά και αθόρυβα. Καταφέραμε (και συνεχίζουμε) να μετασχηματίσουμε την κρίση σε ευκαιρία. Στόχος του Περιφερειάρχη μας είναι να αξιοποιηθούν κατά το μέγιστο όλοι οι τομείς που θα συμβάλουν στην επαναφορά θετικού προσήμου στην τοπική οικονομία και σε κάθε ευκαιρία το αποδεικνύει εμπράκτως. Με στρατηγικό σχεδιασμό και αδιάκοπη δουλειά καταφέραμε να αξιοποιήσουμε στο ακέραιο κάθε ευκαιρία ώστε να διασφαλίσουμε τις απαιτούμενες ποιοτικές παραμέτρους. Μέσα από τη συνεχή αυτή προσπάθεια η Περιφέρεια μας κατέστη πρωτοπόρος, αποτέλεσε οδηγό στη διαχείριση των μείζονων καταστάσεων που προήλθαν από την κρίση. Αξιοποίησε κάθε πόρο , στήριξε την επιχειρηματικότητα, διασφάλισε τα νησιά μας ως ελκυστικούς και ασφαλείς τουριστικούς προορισμούς.

Και η δράση συνεχίζεται. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με δυναμική πρωτοβουλία για ακόμη μια φορά κατακτά λαμπρή πρωτιά ενώνοντας τις δυνάμεις της με τον ηγετικό τουριστικό όμιλο TUI. Η Ρόδος πρώτος τουριστικός προορισμός αειφορίας παγκοσμίως. Η Ρόδος και τα νησιά του νοτίου Αιγαίου δέχτηκαν από τους πρώτους προορισμούς στον πλανήτη τα ψήγματα του σύγχρονου τουρισμού συμβάλλοντας στη δημιουργία της νέας γενιάς αειφόρων τουριστικών προορισμών. Συγχαρητήρια για αυτή την μεγάλη επιτυχία η οποία προϋποθέτει συνεργασίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, δραστηριοποίηση των Τοπικών Αρχών, σχέδιο και όραμα. Συγχαρητήρια που για ακόμη μια φορά η Περιφέρεια μας, εκπλήσσει θετικά την ελληνική κυβέρνηση, ούσα έτοιμη στις προκλήσεις που δημιουργούν οι συγκυρίες και οι συνθήκες.

Pin It on Pinterest