Λαμπρός εορτασμός με χιλιάδες πιστούς και φέτος στον Πανορμίτη – Φωτογραφίες

Με μεγαλοπρέπεια και κάθε επισημότητα εορτάστηκε και φέτος η Σύναξις των Aρχιστρατήγων στον Πανορμίτη . Το πρωί τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύμης, Χάλκης Τήλου και Καστελλορίζου κ. Χρυσοστόμου και εν συνεχεία ακολούθησε η περιφορά της Ιεράς Εικόνας του Πανορμίτη γύρω από το Μοναστηριακό συγκρότημα με την παρουσία του στρατού και των τοπικών αρχών.

Χιλιάδες πιστοί από κάθε γωνιά της Ελλάδας ταξίδεψαν στον Πανορμίτη για να προσκυνήσουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σημερινά δρομολόγια από Ρόδο προς Σύμη ακυρώθηκαν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και εκατοντάδες προσκυνητές δεν κατάφεραν να φθάσουν στον προορισμό τους ενώ κάποιοι αποκλείστηκαν εκεί χάνοντας τις [προγραμματισμένες πτήσεις τους.

Η επιβλητική μορφή του Πανορμίτη ελκύει χιλιάδες προσκυνητές ανήμερα της Εορτής του αλλά και τις προηγούμενες ημέρες και δίκαια κατατάσσεται στο μεγαλύτερο προσκύνημα της Δωδεκανήσου.

Χαρακτηριστικό της ημέρας η κοσμοσυρροή, τα καράβια γεμάτα κόσμο που συνεχώς σφυρίζουν , οι καμπάνες που χτυπούν ασταμάτητα και η καθιερωμένη τράπεζα από την φιλόξενη Μονή.

Φωτογραφίες: Νικολέττα Οικονόμου

Pin It on Pinterest