Πανελλήνιο τουρνουά τζούντο στη Ρόδο

Το πανελλήνιο τουρνουά τζούντο με την συμμετοχή της Περιφέρειας

Όλα έτοιμα για το πανελλήνιο τουρνουά τζούντο που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο στη Ρόδο. Περισσότεροι από 200 αθλητές και αθλήτριες του αθλήματος έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής συμμετοχή στο τουρνουά που θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο του Βενετοκλείου.

Την διοργάνωση έχει αναλάβει ο ροδιακός σύλλογος «Φλόγα», έχοντας την έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο και την συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου. Το Τζούντο είναι σύστημα σωματικής, νοητικής, και ηθικής αγωγής που δημιουργήθηκε τον 19ο αιώνα από τον Τζιγκόρο Κάνο. Ως άθλημα και πολεμική τέχνη, είναι μορφή πάλης που χαρακτηρίζεται από τη δυναμική χρήση χεριών και ποδιών με σκοπό την απώλεια της ισορροπίας του αντιπάλου και την ανατροπή του.

Είναι ολυμπιακό άθλημα από το 1964, και θεωρείται το δεύτερο δημοφιλέστερο άθλημα στον κόσμο ως προς τον αριθμό εξασκούμενων. Το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσουν οι αγώνες των τζούνιορ και θα ακολουθήσουν οι μεγαλύτερες ηλικίες.

Λόγω της αναμενόμενης μεγάλης συμμετοχής αθλητών και αθλητριών οι αγώνες θα συνεχισθούν και την Κυριακή. Ο διοργανωτής σύλλογος έχει ετοιμάσει και ειδικά events για να δώσει και πανηγυρικό χρώμα στην διοργάνωση.

Η πρωταθλήτρια Ελλάδος Μαρία Καραγιαννοπούλου έχει προσκληθεί και θα μιλήσει για το άθλημα στους αθλητές και αθλήτριες, ενώ ένα ροδίτικο συγκρότημα θα παίξει μουσική για να διασκεδάσει τους φίλους που αναμένεται να κατακλύσουν το Βενετόκλειο για να παρακολουθήσουν το εντυπωσιακό αυτό άθλημα. Να σημειωθεί ότι η BLUE STAR FERRIES αποδέχθηκε αίτημα για 40% έκπτωση στους συμμετέχοντες στους αγώνες.

Pin It on Pinterest

Share This