Πανάκριβες οι διακοπές στην Ελλάδα: «Μας στολίζει» αυστριακή εφημερίδα

Η εφημερίδα Tiroler Tageszeitung “καίει” τον ελληνικό τουρισμό κάνοντας λόγο για υψηλές τιμές σε ακτοπλοικά, διαμονή και τιμές εστίασης.

Στις υψηλές τιμές της Ελλάδας για όποιον επιλέξει να κάνει τις διακοπές του στη χώρα μας αναφέρεται άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Tiroler Tageszeitung και το οποίο υπογράφει ο δημοσιογράφος Φέρυ Μπατζόγλου.

Η εφημερίδα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα ακριβά εισιτήρια και τα έξοδα διαμονής και εστίασης. «Διαδρομή από τον Πειραιά στην Τήνο με ένα συμβατικό, αργοκίνητο καράβι που πλέει στο Αιγαίο. Ο καφές φίλτρου κοστίζει το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 4 ευρώ και το γλυκό φθάνει μάλιστα τα 6 ευρώ», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Μάλιστα, ξεκαθαρίζει ότι οι υψηλές τιμές δεν ισχύουν μόνο στα νησιά αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι η χώρα αναμένει φέτος τον αριθμό ρεκόρ των 32 εκατομμυρίων τουριστών.

«Οι διακοπές στην Ελλάδα έγιναν μια ακριβή απόλαυση την οποία πολλοί ντόπιοι δεν μπορούν να αντέξουν. Μια διαδρομή με το πλοίο μετ’ επιστροφής για μια οικογένεια με αυτοκίνητο στη Λέσβο κοστίζει 600 ευρώ. Τα καταλύματα για έναν μέσο εργαζόμενο είναι απλησίαστα. Κάτω από 150 ή 200 ευρώ τη βραδιά στη Μύκονο ή στην Σαντορίνη δεν υπάρχει κάτι αξιοπρεπές για να μείνεις», τονίζει η εφημερίδα, όπως αναφέρει η Deutsche Welle.

Ωστόσο, το γερμανικό άρθρο που έχει τίτλο «Ελλάδα, μια ακριβή απόλαυση διακοπών», δεν παραλείπει να σημειώσει καταλήγοντας ότι «οι ντόπιοι δεν έχουν κανένα κέρδος από όλα αυτά. Μάγειρες, σερβιτόροι, ρεσεψιονίστ ή καμαριέρες για ένα μηνιαίο μισθό 200, 300 ή το πολύ 900 ευρώ. Επτά μέρες την εβδομάδα. Άπειρες, απλήρωτες υπερωρίες θεωρούνται κάτι απολύτως φυσιολογικό».