Δημοσκόπηση Παν/μιου Μακεδονίας: 31,5% ο ΣΥΡΙΖΑ, 27% η ΝΔ

Προβάδισμα 4,5 μονάδες στο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνει η νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31,5%, από 29,5% στην προηγούμενη μέτρηση και η ΝΔ 27% από 25% στην προηγούμενη μέτρηση.
Ακολουθούν το Ποτάμι με 6,5% ενισχυμένο κατά 1,5% από την προηγούμενη μέτρηση, και το ΚΚΕ με τη Χρυσή Αυγή στο 6% ενισχυμένα και τα δύο κόμματα κατά 1% από την προηγούμενη μέτρηση. Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Αντώνης Σαμαράς με 35% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 28,5%.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, η πλειονότητα των ερωτώμενων σε ποσοστό 31% θεωρεί τον σχηματισμό οικονομικής κυβέρνησης ως την καλύτερη εξέλιξη για τη χώρα μετά τις εκλογές. Ακολουθεί με 18,5% ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο σχηματισμός αυτοδύναμης κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 18% των απαντήσεων.
Το πιο ανησυχιτικό ενδεχόμενο για τη μελλοντική πορεία της χώρας είναι για το 35,5% των ερωτώμενων μία αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθεί με 33,5% ο σχηματισμός αυτοδύναμης κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία.
Πηγή : Capital.gr

Pin It on Pinterest