Σχόλιο του ΠΑΜΕ για τη Συνέντευξη ΕΚΡ – Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων

 

Καλή η προσπάθεια των πλειοψηφιών σε Εργατικό Κέντρο και Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων να παρουσιάσουν με συνέντευξη τύπου το μαύρο άσπρο αλλά δυστυχώς για αυτούς μιλούν τα κείμενα κάτω από τα οποία έχουν βάλει τις υπογραφές τους!

Συγκεκριμένα:

Ως τώρα ίσχυε το εξής:

Στους Μαιτρ, Σερβιτόρους και βοηθούς αυτών που λόγω ειδικών συνθηκών εργάζονται με σπαστό ωράριο χορηγείται επίδομα 5% και υπολογίζεται όπως και τα λοιπά επιδόματα ( οικογενειακό-εποχιακό-σχολής κλπ).

Στην νέα σύμβαση το άρθρο 3 παράγραφος 7 αναφέρει τα εξής:

Απαγορεύεται στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να απασχολούν με διακεκομμένο ωράριο τους μερικώς απασχολούμενούς τους.

Το διακεκομμένο ωράριο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεμελιώσει λόγο καταβολής οιασδήποτε πρόσθετης αμοιβής , επιδόματος κλπ

Επίσης στην παράγραφο 4 όσον αφορά το επίδομα προϋπηρεσίας αναφέρεται το εξής:

Ως χρόνος προϋπηρεσίας υπολογίζεται μόνον ο χρόνος παροχής πραγματικής εργασίας του εργαζόμενου, σε οποιαδήποτε ξενοδοχειακή επιχείρηση. Χρόνος κατά τον οποίο δεν παρέχεται εργασία δεν δύναται να προσμετρηθεί για τον υπολογισμό του συγκεκριμένου επιδόματος, ασχέτως του γεγονότος αν ο εργαζόμενος επαναπροσλαμβάνεται την επόμενη τουριστική περίοδο στην ίδια ξενοδοχειακή επιχείρηση

Ως τώρα ο χρόνος προϋπηρεσίας υπολογιζόταν ημερολογιακά.

Πως λοιπόν η σύμβαση αυτή αυξάνει τους μισθους των εργαζομένων;

Προφανώς οι πλειοψηφίες του ΔΣ του Σωματείου και του ΕΚΡ είναι οπαδοί του 0+0=14…

Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι η εργοδοτική πλειοψηφία του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων πανηγυρίζει για μια σύμβαση που έδεσε τα χέρια των εργαζομένων για τρία χρόνια, μειώνοντας το μισθό τους την ώρα που τα σεντούκια των αφεντικών ξεχειλίζουν από τα κέρδη που βγαίνουν με των ιδρώτα των εργατών. Όσο και να θέλουν να την κρύψουν δεν κρύβεται.

Pin It on Pinterest