Σύσκεψη από το ΠΑΜΕ για την οργάνωση της απεργίας στις 27 Νοέμβρη

Πραγματοποιήθηκε χθες 10 Νοέμβρη όπως ήταν προγραμματισμένη η σύσκεψη Σωματείων, εκλεγμένων συνδικαλιστών Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ που θέμα είχε την καλύτερη οργάνωση της απεργίας στις 27 Νοέμβρη.

Προβλήθηκε βίντεο από το μεγαλειώδες συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, ακολούθησε εισήγηση από το Μανώλη Μπακάλη, μέλος της Γραμματείας Ρόδου του ΠΑΜΕ και στη συνέχεια αναπτύχθηκε πλούσια συζήτηση και προβληματισμός για την κατάσταση του κινήματος, τις κατευθύνσεις και τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να αποκτήσει, ώστε να αγκαλιάσει ολόκληρη την εργατική τάξη.

Θετικό γεγονός η συμμετοχή για πρώτη φορά του Σωματείου των οδηγών τουριστικών λεωφορείων οι οποίοι και τοποθετήθηκαν περιγράφοντας τα προβλήματα του κλάδου τους, τις ατέλειωτες ώρες στο τιμόνι κατά τη διάρκεια της τουριστικής σαιζόν.

Κοινή συνισταμένη των τοποθετήσεων, να μην αφήσουμε να περάσει η  εξαθλίωση, να μη συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα και τις μειωμένες απαιτήσεις, να απαντήσουμε στις αξιώσεις Κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κεφαλαίου με την απεργία στις 27 του μήνα.

Η σύσκεψη έκλεισε παίρνοντας απόφαση να προετοιμαστούν καλά οι συνεδριάσεις των σωματείων και να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις, περιοδείες και εξορμήσεις, καθώς και κεντρικές δράσεις που θα ανακοινωθούν. Τέλος αποφασίστηκε από το σώμα ο χώρος της απεργιακής συγκέντρωσης να είναι έξω από τον ΟΑΕΔ στις 11πμ, δίνοντας έμφαση στα οξυμμένα προβλήματα των ανέργων στο νησί της Ρόδου.

Pin It on Pinterest