ΠΑΜΕ: Καταγγελία για τη στάση γνωστού ιδιωτικού ΙΕΚ στη Ρόδο

Σπουδαστής πολυδιαφημισμένου ιδιωτικού ΙΕΚ, με το οποίο μάλιστα ο Δήμος της Ρόδου συνδιοργανώνει σεμινάρια για ανέργους και “ευπαθείς ομάδες” και το επαινεί για “τις ανταποδοτικές του δράσεις υπέρ της τοπικής κοινωνίας”, ζήτησε από τη σχολή βεβαίωση σπουδών, ώστε να συνεχίσει να ασφαλίζεται.

Η σχολή απάντησε ότι αν ο σπουδαστής δεν εξοφλήσει το ποσό των 300 ευρώ που οφείλει, δεν πρόκειται να του χορηγήσει τη βεβαίωση! Να σημειωθεί ότι ο σπουδαστής έχει ήδη πληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των διδάκτρων.

Για το ζήτημα έκανε παρέμβαση στη σχολή στέλεχος του ΠΑΜΕ ο οποίος είναι μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου της Ρόδου. Η σχολή σε προκλητικό ύφος έδωσε την ίδια απάντηση και στη συνέχεια ούτε λίγο ούτε πολύ επέπληξε το σπουδαστή που απευθύνθηκε στο εργατικό κίνημα, ξεκαθαρίζοντάς του πάλι ότι αν δεν πληρώσει δε θα του δώσουν τη βεβαίωση.

Καλά θα κάνει η Διοίκηση της εν λόγω σχολής που αυτοδιαφημίζεται ως η διέξοδος για τους νέους ανθρώπους στην περιοχή μας, στέλνοντάς τους να κάνουν πρακτική στα ξενοδοχεία για ψίχουλα και παρέχοντας πανάκριβα πτυχία που δεν εξασφαλίζουν ούτε στοιχειώδη επαγγελματικά δικαιώματα, να προσγειωθεί στην πραγματικότητα και να συνειδητοποιήσει ότι τα λαϊκά νοικοκυριά της περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση και χωρίς εισόδημα πολλούς μήνες.

Αυτήν την ασυδοσία βέβαια δεν την έχουν τυχαία οι ιδιωτικές επαγγελματικές σχολές. Τους την παρέχει το κράτος.

Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους της Ρόδου την απαράδεκτη στάση της σχολής και απαιτούμε να χορηγήσει κανονικά τη βεβαίωση στο σπουδαστή.

24 Νοέμβρη 2020

Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ